Віктор Янукович здійснив паломництво на Афон

07.06.2010, 11:58
Віктор Янукович здійснив паломництво на Афон - фото 1
Паломництво Віктора Януковича відбулося під час офіційного візиту до Грецької Республіки.

Афон1.jpgГРЕЦІЯ — Президент України 6 червня здійснив паломницьку поїздку на гору Афон. Паломництво Віктора Януковича відбулося під час офіційного візиту до Грецької Республіки.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, спершу Віктор Янукович відвідав Афіни, де зустрівся з Президентом Грецької Республіки Каролосом Папульясом. Далі він відвідав Салоніки, а потім — гору Афон.

7-8 червня запланована участь Президента України у заходах III саміту-наради із взаємодії та заходів довіри в Азії, що відбуватиметься у Стамбулі (Турецька Республіка).

Довідка:

Атос (Афон, Свята Гора, Агіон Орос)півострів на північному сході Греції, посвячена Богородиці земля, на якій православні монахи об’єдналися у своєрідну монашу республіку.

У виключне володіння монахів півострів віддав візантійський імператор Констянтин Погонат (правив в 668—685). У VIII ст. грецькі самітники (анахорети) створили на Афоні так звану чернечу республіку. Перший монастир (лавра) на Афоні був заснований в 962-63 греком Афанасієм. З часом на Афоні виникло близько 20 укріплених чоловічих монастирів, і він почав відігравати роль великого релігійного центру православної Церкви.

Жінкам заборонено відвідувати Афон.