• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині відбулися панахиди за головнокомандуючого УПА...

На Тернопільщині відбулися панахиди за головнокомандуючого УПА

05.03.2010, 15:16
На Тернопільщині відбулися панахиди за головнокомандуючого УПА - фото 1
У церквах Тернопільщини сьогодні відбулися панахиди за командира УПА Романа Шухевича.

SHUHEVYCH.jpgТЕРНОПІЛЬ – У церквах Тернопільщини сьогодні відбулися панахиди за командира УПА Романа Шухевича. Як повідомляє УНІАН-релігії, з нагоди 60-річчя від дня загибелі Р. Шухевича представники ТОДА, облради та громадських організацій області взяли участь у мітингу-реквіємі в с. Гуків Хмельницької області на місці спалення тіла Головного командира УПА.

Також заходи зі вшанування Р. Шухевича проходять сьогодні за участю влади і громадськості в с. Заболотівка Чортківського району, де 1 березня 2009 року було встановлено та освячено пам’ятник на його честь. 

У Тернополі ж з 12 до 17 год. на Театральному майдані проходитиме акція «Фото з генералом». Щоб привернути увагу громадян до легендарної постаті буде встановлено щит, де кожен охочий зможе зробити фото на згадку з генералом УПА. Ця акція відбуваються в рамках загальноукраїнської кампанії ОУН «Пам’ятай». Організаторами заходу є молодіжні організації Пласт, СУМ, «Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Молода просвіта, «Тризуб» ім. С. Бандери, товариство «Обереги».

7 березня у місті Бережани о 12.30 в місцевому краєзнавчому музеї відбудуться зустріч з дочкою легендарного генерала  – Марією Шухевич.