• Головна
  • Новини
  • До літа Патріарший паломницький центр УГКЦ відкриє свої маршрути...

До літа Патріарший паломницький центр УГКЦ відкриє свої маршрути

05.03.2010, 13:29
До літа Патріарший паломницький центр УГКЦ відкриє свої маршрути - фото 1
З 44 паломницьких місць УГКЦ, що їх вдалося відвідати моніторинговій групі Патріаршого паломницького центру, біля 10 відсотків об'єктів паломництва уже готові до повноцінного прийняття прочан.

prosha.jpgКИЇВ – З 44 паломницьких місць УГКЦ, що їх вдалося відвідати моніторинговій групі Патріаршого паломницького центру, біля 10 відсотків об'єктів паломництва уже готові до повноцінного прийняття прочан. Про це повідомив керівник моніторингової групи Патріаршого паломницького центру УГКЦ п. Дмитро Мироненко. Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, група упродовж лютого працювала у західних областях України.

«У нас є достатньо таких місць, які на сьогодні вже приймають сотні тисяч людей, – розповідає Д.Мироненко. – Однак, ми бачимо, що є паломницькі місця, де немає жодних видавничих матеріалів, немає інформації, щоб про себе розповісти. Тому ми готуємо до друку карту, каталог, а також путівник про кожне паломницьке місце. Всі видавничі матеріали, які ми будемо видавати коштом Патріаршого паломницького центру, віддаватимуться на місця для реалізації».

На підставі результатів роботи моніторингової групи, Патріаршим паломницьким центром УГКЦ найближчим часом будуть розроблені і паспортизовані паломницькі маршрути. Відтак буде створено інтегрований веб-ресурс, а також реалізовані згадані видавничі проекти – випущені карта, каталог, буклети та путівники для кожного паломницького місця.

Як і передбачалося презентацією Центру, що відбулася у грудні минулого року на Синоді УГКЦ, ці продукти Патріарший паломницький центр планує підготувати до квітня. Очікується, що до червня цього року буде готова до запуску сама програма паломництва.

Патріарший паломницький центр УГКЦ (ППЦ) при Патріаршій курії УГКЦ був створений 8 травня 2009 року Декретом Глави УГКЦ.