• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ створять інтегрований веб-ресурс Патріаршого паломницького центру з вичерпною інформацією про місця паломництва та існуючу інфраструктуру...

В УГКЦ створять інтегрований веб-ресурс Патріаршого паломницького центру з вичерпною інформацією про місця паломництва та існуючу інфраструктуру

09.02.2010, 12:23
В УГКЦ створять інтегрований веб-ресурс Патріаршого паломницького центру з вичерпною інформацією про місця паломництва та існуючу інфраструктуру - фото 1
Розпочала роботу моніторингова група Патріаршого паломницького центру УГКЦ. Її діяльність розпочалась відвідинами двох церков та монастиря Студитського уставу у Зарваниці, а також обителі ЧСВВ в с.Улашківці Чортківського району на Тернопільщині.

Проща.jpgКИЇВ — Розпочала роботу моніторингова група Патріаршого паломницького центру УГКЦ. Її діяльність розпочалась відвідинами двох церков та монастиря Студитського уставу у Зарваниці, а також обителі ЧСВВ в с.Улашківці Чортківського району на Тернопільщині.

Впродовж двох тижнів фахівці-миряни з різних регіонів України — експерти з питань туризму, видавництва, картографії і комунікацій, професійні фотографи та науковці — оглянуть святині щодо їх можливостей для прийняття прочан і туристів.

«На місцях, які ми моніторимо, дуже зацікавлені у нашому проекті, — повідомив керівник моніторингової  групи Дмитро Мироненко. — Вони бачать майбутнє у тому, щоб паломництво, релігійний туризм і оздоровлення тривали упродовж усього року, і виходять зі своїми ініціативами, як укріпити цей проект».

На підставі інформації, отриманої від єпархій, а також за результатами роботи моніторингової групи створюється інтегрований веб-ресурс Патріаршого паломницького центру з вичерпною інформацією про місця паломництва та існуючу інфраструктуру. Скориставшись ресурсом, як інформує прес-служба УГКЦ, майбутній прочанин мав би не лише ознайомитися з паломницькими святинями Церкви, їхньою історією, датами прощ та відправ, а й якомога детальніше спланувати майбутню прощу: обрати оптимальний маршрут, вибрати місця відпочинку та харчування, щоб усі побутові та організаційні питання не завадили якнайкраще виконати саму місію прощі.

Довідка:

29 травня 2009 року у Львові при храмі св. Юра відбулася Міжєпархіальна нарада представників паломницьких центрів УГКЦ в Україні, де було оголошено про початок роботи над створенням Патріаршого паломницького центру та окреслено напрямки співпраці. Учасники наради отримали для заповнення заздалегідь розроблений опитувальник, до якого потрібно було внести кафедральні собори, монастирі, монастирські і парафіяльні церкви, каплиці та інші сакральні об’єкти, що існують на території єпархій.

Патріарший паломницький центр (ППЦ) УГКЦ при Патріаршій курії УГКЦ був створений 8 травня 2009 року Декретом Патріарха Любомира, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, беручи до уваги ініціативу Патріаршого товариства святого рівноапостольного князя Володимира, для кращої організації паломницької діяльності УГКЦ та належного забезпечення прочанських духовних потреб.