Вифлеємський вогонь у Києві передали Церквам

21.12.2009, 11:45
Вифлеємський вогонь у Києві передали Церквам - фото 1
У приміщенні Українського центру народної культури "Музей Івана Гончара" в Києві 20 грудня відбулася передача Вифлеємського вогню миру українським Церквам і громадам.

307865_200.jpgКИЇВ – У приміщенні Українського центру народної культури "Музей Івана Гончара" в Києві 20 грудня відбулася передача Вифлеємського вогню миру українським Церквам і громадам. Його отримали представники чотирьох Церков – Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви, повідомляє УКРІНФОРМ.

Акцію "Вифлеємський вогонь миру" започаткувала 1988 року Австрійська телерадіокомпанія. Її мета – донести світло із символічного місця народження Ісуса Христа до тих людей, які святкують Різдво поза домівкою - в лікарнях, сиротинцях тощо. До Європи Вогонь з Віфлеєма наприкінці листопада привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує з рук у руки так званою "скаутською естафетою" цілою Європою.

Від Австрії через Словаччину та Польщу в середині грудня Вогонь потрапляє і в Україну, де ним опікується найбільша скаутська організація України – Пласт.

На світлині акція Вифлеємського вогню миру в Донецьку