• Головна
  • Новини
  • Близький до Московського Патріархату телеканал відновив мовлення...

Близький до Московського Патріархату телеканал відновив мовлення

14.10.2019, 09:44
1 жовтня в Україні відновив кабельне мовлення телеканал "Київська Русь", який раніше пов’язували з лідером політичної партії "Держава", меценатом Російської Православної Церкви в Україні Геннадієм Васильєвим

1 жовтня в Україні відновив кабельне мовлення телеканал "Київська Русь", який раніше пов’язували з лідером політичної партії "Держава", меценатом Російської Православної Церкви в Україні Геннадієм Васильєвим.

Він вибув з активної політики і кому зараз належить телеканал - невідомо, зазначає Еспресо з посиланням на сайт Релігія в Україні.

Телеканал не функціонував близько десяти років, а тепер позиціонує себе як сімейний і просвітницький канал, який "пропагує традиційні цінності слов’янської православної цивілізації".

"Судячи з того, що ведучими і гостями телеканалу є переважно проросійські журналісти і діячі, повністю або частково опозиційні минулій та чинній українській владі, компетентність і врівноваженість телеканалу стоїть під питанням", - йдеться в публікації.

Зокрема, ведучими телеканалу будуть відомий за списками пропагандистських проектів Кремля блогер Дмитро Скворцов і публіцист Ян Таксюр - обидва співзасновники київського "Російського клубу", який в своєму маніфесті "визнає тимчасовий статус держави Україна".

І Таксюр, і Скворцов є радикалами навіть всередині Церкви Московського Патріархату - раніше вони закликали "повернути Церкві в Україні колишній статус екзархату", а "УПЦ, яка впала в єресь, скасувати зовсім".

Телеканал вже анонсував зустрічі з радянським істориком, академіком Петром Толочком, а також з журналістом Ігорем Гужвою, політологом Русланом Бортником, колишнім радником депутата-втікача Вадима Колесніченка та його заступником з організації "Російськомовна Україна".

Шеф-редактором і редакторами телеканалу названі Олена Вавілова, Людмила Денисенко та Роман Бараш – автори тижневика "2000", заснованого Сергієм Кичигиним.