Митрополит УПЦ МП програв суд чернівецьким журналістам

12.09.2019, 09:03
Митрополит УПЦ МП програв суд чернівецьким журналістам - фото 1

11 вересня, у Чернівецькому апеляційному суді відбувся розгляд апеляційної скарги редакції газети «Час» на рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 10.06.19., яким редакцію газети зобов’язали спростувати публікацію «Бариги в рясах. Як живеться московським попам на Буковині».

11 вересня у Чернівецькому апеляційному суді відбувся розгляд апеляційної скарги редакції газети «Час» на рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 10.06.19., яким редакцію газети зобов’язали спростувати публікацію «Бариги в рясах. Як живеться московським попам на Буковині». Про це повідомляє Чернівці оnline.

Митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ МП Мелетій (у миру Єгоренко Валентин Володимирович) заявив, що інформація недостовірна і подав позов про захист честі, гідності й ділової репутації.

На судове засідання з’явилися представники позивача та відповідача, московського митрополита Мелетія та шеф-редактора газети «Час» у суді не було. Спершу відбулися апеляційні слухання, потім перейшли до дебатів.

Після цього колегія суддів пішла до нарадчої кімнати. А вже за кілька хвилин головуючий суддя оголосив рішення суду: задовольнити апеляційну скаргу редакції газети «Час», а рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці – скасувати.

«Позов Єгоренка Валентина Володимировича до редакції газети «Час» та фізичної особи – підприємця Рівтіна Максима Леонідовича про захист честі, гідності й ділової репутації та відшкодування моральної шкоди – відмовити», – зачитав рішення головуючий суддя Одинак.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року Першотравневий районний суд м. Чернівці виніс рішення на користь митрополита Московського Патріархату Мелетія і зобов’язав газету опублікувати спростування публікації на сайті «Бариги в рясах. Як живеться московським попам на Буковині». Мовляв, не має митрополит Мелетій 5 автівок, а тільки 3, не має 2-х квартир, а лише одну. Газета «Час» не погодилася з таким рішенням і подала апеляційну скаргу.

Крім того, суд вирішив стягнути з Валентина Єгоренка на користь редакції газети «Час» 3800 грн. 50 коп. у рахунок відшкодування судових витрат, внесених на оплату судового збору. Постанова набирає законної сили з дня її прийняття.

На постанову може бути подана касаційна скарга до Верховного суду протягом 30-ти днів з дня складання повної постанови. Повна постанова буде складена 13 вересня 2019 року.

Шеф-редактор газети «Час» рішенням Чернівецького апеляційного суду задоволений, однак припускає, що митрополит УПЦ МП Мелетій подасть касаційну скаргу.

«Правда перемогла. Московським попам краще чекати Божого суду з нами, а не судитися в мирських судах, тому що вони будуть програвати. Бо за ними немає правди і, напевно, немає Бога. Бог таки за нас і з нами. Я думаю, що вони будуть подавати касаційну скаргу, бо не захочуть визнавати те, що вони програли. Але і це їм не допоможе – правда переможе! Слава Україні!!! Героям Слава!!!, – каже шеф-редактор газети «Час» Петро Кобевко.