• Головна
  • Новини
  • Росіяни у Стамбулі докучали екзархам та лякали «абастрєнієм» через Томос...

Росіяни у Стамбулі докучали екзархам та лякали «абастрєнієм» через Томос

10.10.2018, 19:18
Сьогодні у Константинополі пройшов другий день Синоду Вселенського Патріархату. Завтра його учасники продовжать роботу, а по завершенні оприлюднять реліз.

Сьогодні у Константинополі пройшов другий день Синоду Вселенського Патріархату. Завтра його учасники продовжать роботу, а по завершенні оприлюднять реліз.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила Ярослава Міщенко - відома українська журналістка, яка зараз перебуває у Стамбулі.

Міщенко повідомила, що на Синод з доповіддю приїхали екзархи Вселенського Патріархату архиєпископ Памфільський і Західної єпархії Української Православної Церкви в США Даниїл та єпископ Едмонту і Західної єпархії Українського Православної Церкви в Канаді Ілларіон прибули на Синод.

У короткій бесіді з представниками медіа екзархи висловили обнадійливі сподівання щодо Томосу.

Ярослава Міщенко також зазначила, перед початком засідання Синоду між українськими та російськими журналістами відбувся невеликий конфлікт.

«Я перед від‘іздом кілька днів слухала російські канали - вивчала вектори атаки. І для себе вирішила: жодних нервів, кілька днів і це стане неважливим. Але росіяни подратували журналістів телевізійників. Коли росіяни ходили по п‘ятах за екзархами, вимагаючи відповісти: «А если после Томоса будет АБАСТРЕНИЕ», то дівчина з СТБ не витримала і голосно запитала: «А если АБАСТРЕНИЕ будет у вашего микрофона?», - написала Ярослава.

«І підійшла ближче. «А вы уже все сделали, чтоб АБАСТРЕНИЕ произошло?» - підтримала я її запитанням.

«Ми просто спрашиваем», - відповіли вони, втім ховаючи мікрофон.

Нагадаємо, у Константинополі 9 жовтня розпочалося засідання Синоду Вселенського Патріархату. Засідання відбуватимуться протягом трьох днів - з 9-10 години до 19-20 з півторагодинною перервою.