• Головна
  • Новини
  • Російські пропагандисти запустили новий фейк про автокефалію УПЦ...

Російські пропагандисти запустили новий фейк про автокефалію УПЦ

19.07.2018, 14:27
Російські пропагандисти запустили новий фейк про автокефалію УПЦ - фото 1
Російська Федерація продовжує щосили перешкоджати становленню Української Православної Церкви, не гребуючи при цьому будь-якими методами.

Російська Федерація продовжує щосили перешкоджати становленню Української Православної Церкви, не гребуючи при цьому будь-якими методами.

Як повідомляє Інформаційний спротив, пропагадисти РФ запустили черговий фейк зі згадуванням вищого українського керівництва. Росіяни намагалися переконати, що офіційна делегація Константинопольського Патріарха не приїде на святкування 1030-річчя Хрещення Русі через те, що Україна нібито намагалася «підкупити» Вселенського Патріарха Варфоломія, «виділивши» за рахунок неназваних «заможних людей» для цього 25 мільйонів доларів.

«Джерелом» такий «новини» стала журналістка відомого «РІА Новини Україна», яка поширює проросійську пропаганду в мережі Інтернет під псевдонімом Діана Михайлова. З її платформи в ЖЖ стартувала качка про ті 25 мільйонів доларів, втім, як вона стверджує, більшу частину грошей, а саме, 15 мільйонів, «привласнив» президент країни.

Цей вкид з радістю підхопили деякі «незаангажовані» українські ЗМІ, що спеціалізуються на питаннях «зради».

Очікувано, з посиланням на них, цей фейк почали «розганяти» і російська пропаганда через деякі «інформагентства». Фантазія російських фейкометів не обмежилась темою «хабара», і до неї вирішили підв'язати вже особисто Варфоломія. Нібито Вселенський Патріарх «образився» на українську сторону, що «не всі гроші дійшли».

З усього цього далі робиться «висновок», що з цієї ж причини і з очікуваним Томосом в України можуть виникнути «великі проблеми».

Інформаційний спротив нагадує, що це не перший випадок, коли Діана Михайлова вкидає відверту антиукраїнську «заказуху». Саме з її участю з'явився недавній фейк про «несправність Джавелінів», раніше також з'являлися матеріали, що дискредитують ЗСУ і Україну в цілому.

«Тепер же, ГРУ РФ дала наказ «експерту» заглибитися в релігійну тематику», - резюмує ІО.