• Головна
  • Новини
  • РПЦ рекомендує російським ЗМІ не називати Собор на Криті «Всеправославним»...

РПЦ рекомендує російським ЗМІ не називати Собор на Криті «Всеправославним»

17.06.2016, 10:24
РПЦ рекомендує російським ЗМІ не називати Собор на Криті «Всеправославним» - фото 1

РПЦ закликає лояльні російські ЗМІ не називати Всеправославний Собор на Криті за участю 10 з 14 офіційних Помісних Православних Церков "Всеправославним". Про це 16 червня заявило ТАСС з посиланням на синодальний Відділ із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ (ОВЦОіЗМІ МП).

k17.jpg-fff.jpgРПЦ закликає лояльні російські ЗМІ не називати Всеправославний Собор на Криті за участю 10 з 14 офіційних Помісних Православних Церков "Всеправославним". Про це 16 червня заявило ТАСС з посиланням на синодальний Відділ із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ (ОВЦОіЗМІ МП), повідомляє "Портал-Credo.Ru".

"Некоректно називати у новинних повідомленнях Собор на Криті Всеправославним. Оскільки всеправославну участь в ньому не забезпечено", — повідомили у відділі. Запропоновано називати майбутню подію "Собор на Криті" або "Собор під головуванням Патріарха Варфоломія".

На Всеправославний Собор повинні були з'їхатися делегації на чолі з Предстоятелями від кожної з 14 Помісних Церков. Проте 1 червня Болгарський Патріархат запустив процес відмови союзників РПЦ від участі в Соборі.

У ВЗЦСіЗМІ МП вважають, що учасники Всеправославного Собору прийматимуть рішення "приблизно для 42-мільйонної пастви". Таким чином, Московський Патріархат відтепер не вважає свою паству єдиною з цими 42 мільйонами православних.