• Головна
  • Новини
  • Журналісти підрахували, у скільки обійшлися поїздки Патріарха Кирила...

Журналісти підрахували, у скільки обійшлися поїздки Патріарха Кирила

24.02.2016, 13:03
Журналісти підрахували, у скільки обійшлися поїздки Патріарха Кирила - фото 1

На паломництво Патріарха Кирила по Латинській Америці витратили не менше 20 млн руб. Таку калькуляцію здійснили журналісти РБК. За їхніми підрахунками, тільки на оплату пального для Іл-96-300 спеціального льотного загону «Росія», яким Патріарх Кирило літав до Латинської Америки, могло бути витрачено близько 8,4 млн руб. Ще 12,5 млн руб. коштує оренда літака на 30 пасажирів з Чилі в Антарктиду.

700ht_Patr.jpg-ff.jpgНа паломництво Патріарха Кирила по Латинській Америці витратили не менше 20 млн руб. Таку калькуляцію здійснили журналісти РБК. За їхніми підрахунками, тільки на оплату пального для Іл-96-300 спеціального льотного загону «Росія», яким Патріарх Кирило літав до Латинської Америки, могло бути витрачено близько 8,4 млн руб. Ще 12,5 млн руб. коштує оренда літака на 30 пасажирів з Чилі в Антарктиду.

Як відомо, візит Патріарха РПЦ, упродовж якого він зустрівся з Папою Римським і відвідав пінгвінів в Антарктиді, тривав 11 днів. Предстоятель РПЦ побував в Парагваї, Чилі, Антарктиді і Бразилії.

У поїздці по Латинській Америці його супроводжували 100 чоловік, цю ж цифру назвали два джерела в РПЦ. В Антарктиду з ним полетіло близько 30 осіб. Як повідомили в Antarctic Airways, квитки в Антарктиду не продаються, політ бронюється за індивідуальними запитами. Переліт в обидва кінці з розрахунку на одного пасажира обходиться в $ 5,5 тис., Окремо за фрахт літака плата не береться. Вартість перевезення тридцяти пасажирів - $ 165 тис. (12,58 млн руб. За курсом ЦБ на 17 лютого).

Таким чином, тільки на перельоти над Латинською Америкою і Антарктидою у ході турне Патріарха могло бути витрачено 20,9 млн руб. Ще в кілька тисяч доларів на добу, за словами Дмитра Миргородського, партнера консультаційної компанії Concours, могла обійтися стоянка ІЛ-96 в аеропортах Латинської Америки. У довідковій службі аеропорту Гавани не відповіли на питання кореспондента РБК про вартість обслуговування літака, на якому в столицю Куби прилетів патріарх.

За даними РПЦ, на Кубі живуть 15 тис. православних, в Аргентині - 150 тис., в Бразилії - 200 тис., в Чилі - 70 тис.