• Головна
  • Новини
  • З понеділка на Першому національному виходитиме релігійна програма «Вічне»...

З понеділка на Першому національному виходитиме релігійна програма «Вічне»

15.03.2015, 11:30
З 16 березня на Першому національному о 9.00 щобудня виходитиме програма «Віче», у якій священнослужителі різних релігійних конфесій України розповідатимуть, як шукати вихід і долати негаразди у непростих життєвих ситуаціях.

З 16 березня на Першому національному о 9.00 щобудня виходитиме програма «Віче», у якій священнослужителі різних релігійних конфесій України розповідатимуть, як шукати вихід і долати негаразди у непростих життєвих ситуаціях. Про це повідомляє «Телекритика» з посиланням на прес-службу Національної телекомпанії України (НТКУ).

У випусках програми візьмуть участь екс-глава УГКЦ Любомир Гузар, який розповість про толерантність у ставленні до людей, які кривдять інших, архиєпископ, ординарій Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви Петро Мальчук у своєму ранковому зверненні порадить, як, будучи зрілою людиною, правильно визначати життєві цінності, президент Всеукраїнського Союзу Церков Християн Віри Євангельської - п'ятидесятників Михайло Паночко поділиться найдорожчою для нього біблійною притчею про відносини між людиною і Богом. У програмі також з'являться предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет і Шейх Ахмед Тамім, муфтій України.

Автор ідеї програми - директор творчого об'єднання експериментальних програм Першого національного Олена Загороднюк.

«Проект задумувався як спілкування духовної особи зі своїм прихожанином. Просто розмова, під час якої глядач міг побачити священика своєї віри, який говорить на вічні теми. Не про суто релігійні чи теологічні речі, а про вічне. Так задумувалося для того, щоб людина вранці могла отримати іскру надії для себе. Ми не планували знімати проповіді чи молитви. "Вічне" - це форма спілкування, тож в ідею закладено, що головними персонажами повинні бути представлені духівники усіх конфесій та релігій. Шеф-редактор проекту, журналістка Лариса Побережник досконало розбирається у питаннях релігії в Україні, і її досвідові у підготовці програми я цілком довіряю», - сказала Олена Загороднюк.

За її словами, запуск проекту пов'язаний із процесом переходу до формату суспільного мовлення.

«Одна із цінностей суспільного мовлення - різноманітність: коли люди різних поглядів, зокрема і релігійних, можуть знайти для себе цікавий продукт. "Вічне" якраз дає таку можливість. Я не бачу сенсу для себе працювати на проектах, які не можуть цілком відповідати цілям і завданням суспільного телебачення, і давно на таких проектах не працюю», - сказала авторка програми.