У РПЦ клянуться, що їхній священик не воював за «ЛНР»

23.01.2015, 10:12
У РПЦ клянуться, що їхній священик не воював за «ЛНР» - фото 1
Прес-служба Санкт-Петербурзької митрополії РПЦ запевняє, що їхній священик Артемій Єгурнов не воював зі зброєю в руках за терористів у «ЛНР» і не лишав меж Санкт-Петербурзької єпархії в ті дні, якими датуються фотографії, розповсюджені в соцмережах.

9bf22.gif-5.gifПрес-служба Санкт-Петербурзької митрополії РПЦ запевняє, що їхній священик Артемій Єгурнов не воював зі зброєю в руках за терористів у «ЛНР» і не полишав меж Санкт-Петербурзької єпархії в ті дні, якими датуються фотографії, розповсюджені в соцмережах.

Уся справа в тому, що єрей має досить незвичне як для православного священнослужителя хобі - займайтеся страйкболом. Під час тренеувань він сфотографувався, а поім, без задньої думки, виклав світлини у мережу. Священик, очевидно, і гадки не мав, що ці фото можуть викликати такий резонанс.

"15 січня він з синами відвідав страйкбольный клуб, де і були зроблені фото, викладені на сторінці священика в соціальній мережі. Геотеги з'явився під фотографією через непорозуміння. Прес-служба Санкт-Петербурзької митрополії просить російські та українські ЗМІ, а також блогерів видалити або спростувати матеріали про участь священика Артемія Єгурнова в конфлікті в Україні, оскільки вони вводять в оману читачів, множать ненависть та розділення", - цитує повідомлення митрополії УНІАН-релігії.

Нагадаємо, що низка інтернет-видань поширила фото, на яких священик РПЦ, одягнений у камуфляжну форму, позує із предметом, схожим на бойову зброю. А один із знімків із зображенням православного єрея супроводжується геотегом "Україна. Луганськ. Вулиця Чапаєва".

Страйкбол - військово-спортивна командна гра, учасники якої використовують в якості ігрового спорядження так звану м'яку пневматику, зовні дуже схожу на бойову автоматичну зброю.

 --640x629.gif-6.gif

--604x453.gif-7.gif