Митрополит Онуфрій знову скаржиться на журналістів

11.08.2014, 09:57
Митрополит Онуфрій знову скаржиться на журналістів - фото 1
В УПЦ (ПМ) вважають, що телеканал «1+1» необ’єктивно висвітлює діяльність їхньої Церкви, а сюжети, які вийшли в ефір, становлять «реальну загрозу для збереження міжконфесійного миру в нашій державі».

jpg.jpgВ УПЦ (ПМ) вважають, що телеканал «1+1» необ’єктивно висвітлює діяльність їхньої Церкви, а сюжети, які вийшли в ефір, становлять «реальну загрозу для збереження міжконфесійного миру в нашій державі».

Про це йдеться у заяві Місцеблюстителя УПЦ (МП) Митрополита Онуфрія (Березовського).

«Сьогодні, коли Українська Православна Церква готується до обрання нового Предстоятеля, з боку окремих засобів масової інформації розпочато безпрецедентно брудну кампанію проти Церкви. Зокрема, телеканал «1+1» випустив в ефір кілька сюжетів, присвячених ситуації, що склалася в Українській Православній Церкві після смерті Блаженнішого Митрополита Володимира. Такі сюжети були показані 5 липня та 3 серпня у випусках «Телевізійної служби новин», 13 липня в програмі «Підсумки тижня», 5 серпня в програмі «Секретні матеріали», 9 серпня в програмі «Українські сенсації», - цитує Митрополита офіційний сайт УПЦ (МП).

«Особливу увагу в цих сюжетах було приділено майбутньому Собору єпископів Української Православної Церкви, який має обрати нового Предстоятеля. На жаль, при підготовці сюжетів журналісти використовували плітки та недостовірну інформацію. При цьому поза увагою глядачів залишилася офіційна позиція Української Православної Церкви щодо обраної теми. Думки та вчинки окремих представників єпископату та духовенства журналісти подають як позицію усієї нашої Церкви. В результаті, у вказаних сюжетах було повністю спотворено ставлення нашої Церкви до української державності, суверенітету та цілісності України. Подано відверту неправду про кількох єпископів нашої Церкви. Маємо з жалем констатувати, що свідома дискредитація Української Православної Церкви стала складовою редакційної політики телеканалу «1+1», — зазначає єрарх.

На думку Місцеблюстителя УПЦ (МП), редакція телеканалу «1+1» при підготовці до ефіру матеріалів порушила принципи журналістської етики. В результаті, «сюжети, які вийшли в ефір, стали реальною загрозою для збереження міжконфесійного миру в нашій державі».

«Українська Православна Церква свідчить, що журналісти телеканалу «1+1» несуть відповідальність не лише перед законом та суспільством, але й перед Богом. Відверте нехтування етичними принципами в професійній діяльності шкодить, перш за все, самим журналістам, які вчиняють злочин проти власного сумління. Ми закликаємо журналістів замислитися над цим та не наносити шкоди власним душам», — наголошує автор заяви.

Нагадаємо, нещодавно Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП) звернувся до працівників телеканалу "1+1" з відкритим листом, у якому попросив надати їм слово.

А перед тим, 26 червня Митрополит Онуфрій написав відкритого листа до Президента України, де поскаржився на журналітів, які, «викривляють позицію» та необ’єктивно висвітлюють події в УПЦ (МП).