• Головна
  • Новини
  • ВРЦіРО просить журналістів об’єктивно висвітлювати релігійне життя в Україні...

ВРЦіРО просить журналістів об’єктивно висвітлювати релігійне життя в Україні

23.07.2014, 16:19
ВРЦіРО просить журналістів об’єктивно висвітлювати релігійне життя в Україні - фото 1
Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій України закликали українських та закордоннхж журналістів об’єктивно висвітлювати міжконфесійні події, які відбуваються у нашій державі.

2014.0-a.jpgВсеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій України закликали українських та закордонних журналістів об’єктивно висвітлювати міжконфесійні події, які відбуваються у нашій державі.

Про це йдеться у зверненні ВРЦіРО, яке оприлюднив сайт Інституту релігійної свободи.

«Всім нам належить пам’ятати, що неправда є одним з найважчих гріхів, за який неправдомовець несе також і духовну відповідальність», - йдеться в документі.

«Ми усвідомлюємо потребу суспільства у всебічному, зваженому, об’єктивному інформуванні про церковне і релігійне життя, в тому числі потребу висвітлення проблемних питань життя конфесій та міжконфесійних відносин. Церкви і релігійні організації відкриті до конструктивної співпраці із засобами масової інформації для досягнення цієї мети. Зі свого боки ми закликаємо як українські, так і закордонні ЗМІ, об’єктивно та неупереджено висвітлювати події суспільно-політичного, міжнаціонального, релігійного та міжконфесійного життя в Україні», - зазначається у зверненні.

«Сподіваємося, що конструктивна співпраця Церков та релігійних організацій з представниками медіа сприятиме припиненню зовнішньої агресії проти України, зупиненню кровопролиття, подоланню ворожнечі, формуванню високоморального, мирного, стабільного, злагодженого й консолідованого українського суспільства, зміцненню української державності, встановленню справедливих відносин з іншими країнами», - наголошують представники ВРЦіРО.