Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет привітав журналістів з професійним святом, відзначивши їхню роботу

16.06.2014, 09:49
Культура
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет привітав журналістів з професійним святом, відзначивши їхню роботу - фото 1
У Києві в п’ятницю, 13 червня, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет відзначив журналістів, привітавши їх з пройдешнім святом.

У Києві в п’ятницю, 13 червня, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет відзначив журналістів, привітавши їх з пройдешнім святом. Він вручив багатьом представникам медіа Благословенні грамоти, подякувавши за роботу та закликавши нести правду людям.

«Ви і ми – служителі слова. Тільки ми проповідуємо слово вічне, що стосується вічного життя, а ви несете правду людям. Ваше слово має велике значення, якщо воно правдиве», - розпочав свою промову патріарх.

журналісти.jpg

Святіший від самого початку заявив, що слово журналіста має великий вплив на людей та народ загалом, а тому мусить бути правдивим. Хибна інформація призводить до того, що мешканці сусідніх країн готові вбивати своїх братів.

При цьому Патріарх Філарет підкреслив, що усне слово, безумовно, важливе, але ще краще бачити слово написане, яке має більшу силу впливу. Тому важливо писати правду, аби добро перемагало зло.

«Я дуже вдячний нашим ЗМІ за те, що вони несуть правдиве слово. Особливо це важливо зараз, коли Україна опинилась в складному становищі. З одного боку вона віддала свою зброю добровільно і тепер гарант безпеки напав на нас, відібрав частину наших територій, посягаючи на інші області. Нам треба підтримувати словом дух народу. Якщо неправильно подавати інформацію, то виникає паніка. Коли людина втрачає надію – вона вже не може боротись з ворогом, тоді вона переможена в душі», - підсумував Предстоятель.

журналісти2.jpg

Редакція РІСУ, а саме директор Тарас Антошевський та київський журналіст Надія Тисячна, отримали Благословенні грамоти.