• Головна
  • Новини
  • Адвентисти сьомого дня просять ЗМІ не плутати їх з сектантами...

Адвентисти сьомого дня просять ЗМІ не плутати їх з сектантами

17.10.2013, 11:03
Керівники Церкви адвентистів сьомого дня в Україні виступили з офіційною заявою з приводу використання у ЗМІ слова «адвентисти».

Керівники Церкви адвентистів сьомого дня в Україні виступили з офіційною заявою з приводу використання у ЗМІ слова «адвентисти», повідомляє портал "Релігія в Україні".

"Час від часу в Україні ми спостерігаємо збільшення кількості публікацій, які висвітлюють діяльність так званих «сект»і  «нетрадиційних релігійних організацій»", - йдеться в заяві.

Автори заяви нагадують, що Церква адвентистів сьомого дня з 1886 року представлена в Україні і є діючим членом Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, головує в Раді євангельських протестантських церков України. Крім того, заява посилається на експертний висновок Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, прийнятий 19 березня 2010 року, де сказано: «Характеристика протестантських конфесій, у тому числі Церкви адвентистів сьомого дня в Україні як "секти" успадкована від самодержавної політики царської Росії і комуністично-атеїстичної політики СРСР, які таким чином намагалися дискримінувати і дискредитувати ці релігійні течії, посіяти в громадській думці і в суспільстві в цілому негативне до них ставлення».

Адвентисти просять ЗМІ "дуже вибірково використовувати термін «адвентисти» і не вживати його стосовно нечисленних груп і неофіційних релігійних рухів, які можуть називати себе ким завгодно". Як стверджується в заяві, в суспільній свідомості назва «адвентисти сьомого дня» асоціюється насамперед із всесвітньою протестантською конфесією, яка налічує більше 17 мільйонів чоловік.

"Близько 50 тисяч адвентистів в Україні хочуть мати добре ім'я і роблять все можливе, щоб приносити добро нашому суспільству", - резюмує заява, яку підписали Віктор Алєксєєнко, керівник Церкви адвентистів сьомого дня в Україні, і Леонід Волощук, виконавчий секретар цієї організації.