• Головна
  • Новини
  • В УПЦ закликають світських журналістів обережно підходити до релігійної тематики...

В УПЦ закликають світських журналістів обережно підходити до релігійної тематики

03.10.2013, 10:12
В УПЦ закликають світських журналістів обережно підходити до релігійної тематики - фото 1
Важливо, щоб всі священики УПЦ мали базові поняття про співпрацю зі світськими ЗМІ.

ЗМІ.jpgw.jpgКеруючий справами Української Православної Церкви (МП), ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) закликав світських журналістів обережно ставитися до Церкви та релігійної тематики.

Як передає УНІАН-релігії, про це митрополит Антоній сказав на круглому столі, присвяченому проблемам підготовки священнослужителів до співпраці зі ЗМІ, що відбувся в рамках VIII фестивалю ЗМІ православних у Києво-Печерській лаврі.

“Середовище стає все більш прагматичним і агресивним, лицемірним і секулярним. Журналіст іноді заради рейтингу поширює «смажені факти», маніпулює свідомістю, штучно створюючи провокації. Велике завдання – прищепити журналісту Євангельську мудрість, вміння співчувати. Там, де нема любові, там є гордість, ненависть, видання власних вигадок за позицію Церкви”, - констатував керуючий справами УПЦ.

На думку митрополита Антонія, світська журналістика все далі відходить від інформування, виховання, просвітництва, від позитивних установок та цінностей. Тому, за його словами, важливо, щоб всі священики УПЦ мали базові поняття про співпрацю зі світськими ЗМІ.

“Одне з основних завдань у підготовці релігійного журналіста – це навчити його уникати ситуацій, коли вільно чи невільно потрапляєш в парадигму лицемірного піару”, - вважає владика Антоній.

Він впевнений, що православна духовність – той стрижень, без якого не може існувати сучасне суспільство.

“Проповідь словами і справами про православ’я, його красу і силу, творчий потенціал – це наш обов’язок”, – закликав учасників фестивалю ЗМІ православних митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ висловив думку, що “ідеальний церковний журналіст - це священнослужитель або високодуховна людина з богословською освітою”.