• Головна
  • Новини
  • Журналісти та священнослужителі УПЦ (МП) обговорюють у Львові майбутнє церковних ЗМІ...

Журналісти та священнослужителі УПЦ (МП) обговорюють у Львові майбутнє церковних ЗМІ

27.05.2013, 17:47
Журналісти та священнослужителі УПЦ (МП) обговорюють у Львові майбутнє церковних ЗМІ - фото 1
Понад сто учасників з 30 єпархій УПЦ (МП), а також гості з Москви та Польської Православної Церкви, приїхали сьогодні до Львова, аби взяти учать у «VІІ Фестивалі ЗМІ православних». Захід триватиме п’ять днів і завершить свою роботу 31 травня.

exklusiv.gifПонад сто учасників з 30 єпархій УПЦ (МП), а також гості з Москви та Польської Православної Церкви, приїхали сьогодні до Львова, аби взяти учать у «VІІ Фестивалі ЗМІ православних». Захід триватиме п’ять днів і завершить свою роботу 31 травня.

«VІІ Фестивалі  ЗМІ православних» відкрив керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільский Антоній (Паканич).

Фестиваль ЗМІ православних у ЛьвовіЗвертаючись до присутніх, він зазначив, що співпраця Церкви і ЗМІ має свою специфіку, проте головним спільним завданням цієї співпраці має бути свідчення про Христа.

«Церква повинна використовувати нові технічні можливості. Світ змінюється, тому потрібно говорити з людиною зрозумілою для неї мовою», - сказав він.

Митрополит нагадав, що незабаром Україна відзначатиме 1025-річчя хрещення Київської Русі і чимало вірян формуватиме своє ставлення до цієї події у залежності від того, як це подасть медіа.

«Це покладає на нас велику відповідальність. Важливо, щоби ювілей став не лише приводом для урочистих заходів. Ми повинні докласти максимум зусиль для того, аби святкування змусило нас замислитися над сенсом життя, спонукало до переосмислення свого ставлення до ближнього. І тут вирішальну роль відіграватимуть саме ЗМІ», - наголосив владика Антоній.

Фестиваль ЗМІ православних у ЛьвовіПрограма православного фестивалю доволі насичена. Його учасники матимуть змогу поспілкуватися із єрархами УПЦ (МП) – єпископом Львівським і Галицьким Філаретом, архиєпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром, єпископом Обухівським Іоною, священиками та активними мирянами. Очікується, що на Форумі виступить народний депутат Ганна Герман.

Православні журналісти та священнослужителі також зможуть подискутувати на круглому столі, заслухати доповіді, переглянути документальну стрічку про монастирі Закарпаття та взяти участь у екскурсії Львовом.

Фестиваль ЗМІ православних у ЛьвовіНаступний Фестиваль православних ЗМІ відбудеться у столиці. Як повідомив проєрей Георгій Коваленко, сьогодні йому телефонував митрополит Павло (Лебідь), він привітав учасників з початком роботи Форуму і офіційно запросив восени провести аналогічний захід у Києво-Печерській лаврі.

«Так що сьогодні ми вже знаємо, де зустрінемося наступного разу», - сказав о. Георгій Коваленко.

Фотогалерея на сайті Фестивалю