• Головна
  • Новини
  • В Києві відбулася презентація книжки «Церква і медіа. Сім кроків до порозуміння»...

В Києві відбулася презентація книжки «Церква і медіа. Сім кроків до порозуміння»

18.02.2013, 17:01
В суботу, 16 лютого, в Інституті релігійних наук св. Томи Аквінського під час круглого столу-дискусії «Чи допоможе Церкві піар?» було презентовано підручник із зв’язків з громадськістю для Церков і релігійних організацій «Церква і медіа. Сім кроків до порозуміння».

В суботу, 16 лютого, в Інституті релігійних наук св. Томи Аквінського під час круглого столу-дискусії «Чи допоможе Церкві піар?» було презентовано підручник із зв’язків з громадськістю для Церков і релігійних організацій «Церква і медіа. Сім кроків до порозуміння».

У дискусії взяли участь: Тарас Антошевський, директор Релігійно-інформаційної Служби України, о. Войцех Сурувка, директор Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського, Юрій Чорноморець, доктор філософських наук, сучасний український богослов і філософ, публіцист, о. Микола Мишовський, головний редактор католицького суспільно-релігійного часопису CREDO, Дмитро Крикун, медіа експерт, представники різних конфесій на релігійних організацій. Модерував Отар Довженко – журналіст, медіакритик, викладач Українського католицького університету.

Директор Релігійно-інформаційної служби України Тарас Антошевський наголосив, що церковним прес-службам та священикам потрібно вчитися спілкуватися із журналістами. «Не раз журналіст, який хоче написати про Церкву, не знає до кого потрібно підійти, як правильно звернутися до священика, а священики не роблять жодних кроків назустріч медіа.» Посібник, який видала РІСУ «Церква і медіа: сім кроків до порозуміння», має допомогти налагодити професійну роботу церковних прес-служб, переконаний Тарас Антошевський.

«Це просто класний підручник з журналістики», - каже про книгу Юрій Чорноморець, доктор філософських наук, сучасний український богослов і філософ. -  «Також це добрий підручник з церковних медіа, із взаємодії церкви із суспільством, із світськими ЗМІ. Тут професійно розказано все, що людині потрібно знати, без жодних зайвих роздумувань чи складних слів. Ця книга як матриця. ЇЇ потрібно тільки взяти і наповнювати конкретикою. Я тримав в руках такі самі досконалі речі – це автомат Калашникова. У нього найменше деталей з усіх автоматів, але він ніколи не відмовляє і працює бездоганно, хоч у воду його кинь, хоч піском обсип. Ця книга зроблена так само як автомат Калашникова – дуже проста і дієва».

Автори книги: Світлана Бабинська, піар-менеджер часопису «Кана»; Юлія Завадська, заступник головного редактора часопису CREDO; Мар’яна Карапінка, заступник директора РІСУ з питань розвитку та Олена Кулигіна, координатор тренінгових програм РІСУ.

Ширший репортаж читайте на сайті журналу CREDO.