• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ Патріарх Святослав закликав українських журналістів-католиків «спільно діяти у місії євангелізації»...

Глава УГКЦ Патріарх Святослав закликав українських журналістів-католиків «спільно діяти у місії євангелізації»

29.08.2012, 11:10
Глава УГКЦ Патріарх Святослав закликав українських журналістів-католиків «спільно діяти у місії євангелізації» - фото 1
Звернення Глави УГКЦ до українських журналістів-католиків записане під час інтерв’ю для сайту «Католицький Оглядач».

Святослав-(Шевчук).jpgЗвернення Глави УГКЦ до українських журналістів-католиків записане під час інтерв’ю для сайту «Католицький Оглядач».

Патріарх Святослав наголосив, що сьогодні ЗМІ мають дуже важливий вплив на суспільство. А для Церкви – це є дуже важливий інструмент євангелізації суспільства, для того, щоб можна було донести слово Істини, Слово Христового Євангелія до широкого загалу.

«І хто, як не той, хто є віруючий, тобто, при допомозі здатності свого віруючого серця відчуває глибину, правду, і зміст цього слова, здатний це зробити?

Хочу вас закликати до такого спільного діяння у місії євангелізації.

Про ту спільну дію Папа Бенедикт 16 висловився такими фразами sentire cum Ecclesia і  ragionare cum Ecclesia. Тобто: відчувати життя, життя світу, життя сучасної людини разом із Церквою. Бути у симфонії з тим церковним тілом, яке справді має глибоку мудрість Христового Євангелія у собі. А ragionare cum Ecclesia – означає осмислювати цей життєвий досвід разом із Церквою. Церквою, яка є Мати і Учителька. Тобто, осмислювати те, чим ми сьогодні живемо, що переживаємо у світлі Божого слова», – звернувся до журналістів-католиків Глава УГКЦ.