Нацрада дала ліцензію релігійному каналу «Надія»

14.08.2012, 15:23
Нацрада дала ліцензію релігійному каналу «Надія» - фото 1
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проголосувала за видачу ліцензії на супутникове мовлення релігійному телеканалу «Надія».

 

_74121.jpgНаціональна рада з питань телебачення і радіомовлення проголосувала за видачу ліцензії на супутникове мовлення релігійному телеканалу «Надія». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 14 серпня повідомляє Телекритика.

За словами члена Нацради Лариси Мудрак, канал матиме просвітницьке спрямування. Оператор - Sirius.Частка програм власного виробництва становитиме 5 годин, національний продукт 18 годин. Також канал транслюватиме дитячі (1 година), розважальні (1 година), інформаційно-аналітичні програми (30 хвилин).

Як повідомила представник каналу, мовник вже зняв пілоти власних програм. Зокрема це проекти - «Вихід поруч», «Щаслива сім'я». Також представник каналу пообіцяв з часом збільшувати частку власного виробництва.

Члени Нацради проголосували за видачу ліцензії. Однак Лариса Мудрак застерегла канал врахувати досвід інших каналів, зокрема, трансляцій телеканалом «Київ» програм про діяльність церкви Аделаджі.

Нагадаємо, ТОВ «Телевізійний канал "Надія"» презентував членам Нацради концепцію «позитивного конструктивного телебачення для всієї родини», що пропагуватиме сімейні цінності. Однак 18 квітня Нарада не проголосувала за видачу ліцензії. Застереження членів Нацради викликала відсутність власного виробництва, а також те, що представники каналу відкрито не визнавали його релігійний.

Наразі телеканал здійснює мовлення в інтернеті та має свій сайт, на якому йдеться про те, що «Надія» - це християнський канал, який містить в ефірі постійні релігійні програми Церкви адвентистів сьомого дня. Сайт «Надії» інформує про те, що телеканал існує вже три роки, має п'ять телестудій і його програми транслюються в тому числі в ефірі регіональних телекомпаній. У Нацраді «Телекритиці» повідомили, що власниками ТОВ «Телевізійний канал "Надія"» є три фізичні осіби.