• Головна
  • Новини
  • Юрій Чорноморець став лауреатом премії ім. Блаженного Івана Павла II 2012 року...

Юрій Чорноморець став лауреатом премії ім. Блаженного Івана Павла II 2012 року

05.05.2012, 22:38
Юрій Чорноморець став лауреатом премії ім. Блаженного Івана Павла II 2012 року - фото 1
У Львові 5 травня оголосили переможця премії ім. блаженного Івана Павла II, яку РІСУ запровадила рік тому у честь знаменитого Понтифіка. Ним став богослов, публіцист та блогер Юрій Чорноморець.

exklusiv.gifЮрій ЧорноморецьУ Львові 5 травня оголосили переможця премії ім. блаженного Івана Павла II 2012 року, яку РІСУ запровадила рік тому у честь знаменитого Понтифіка. Цьогоріч ним став богослов, публіцист та блогер Юрій Чорноморець.

«Для мене завжди був важливим принцип: або говорити правду, або мовчати. Я знаю, що міг помилятися в якихось оцінках, я міг бути занадто ідеалістом, але завжди намагався уникати власне церковного піару. Важливим вважаю говорити позитивну правду. Церкви не сприймають негативу і критики не враховують. Тому потрібно пропонувати Церквам щось позитивне, організовувати певні позитивні акції. Потрібно робити так, щоб в Церкві примножувався позитив», – сказав Юрій Чорноморець під час церемонії вручення премії.

Цьогоріч журі конкурсу відібрало 9 з понад 30 кандидатів у номінанти на премію.  Основним критерієм для визначення переможця було органічне поєднання в одній особі релігійних переконань, творчості та життєвої позиції. За результатами голосування з поміж цих осіб було визначено переможця і 3-х номінантів. Серед них – Артем Скоропадський, кореспондент газети «Комерсант»;  Віталій Портніков  – публіцист, ведучий телеканалу ТВІ; Надія Тисячна – журналістка газети «День».

Лауреат премії ім. Блаженного Івана Павла II 2012 року Юрій Чорноморець отримав в подарунок духовну літературу від видавництва «Місіонер», сертифікат на 300 грн. від Інтернет-магазину "Архе", а також подорож до Польщі, Австрії та Італії «Слідами  Івана Павла II», яку пропонує паломницький центр «Рафаїл».

Представляючи лауреатів конкурсу, член журі, відомий блогер, публіцист, д-р філософських наук, віце-президент фонду «Духовне відродження» Михайло Черенков наголосив, що цих осіб вибрали невипадково, оскільки вони вміють ефективно та жертовно працювати.

«У цих  людях є цілісність професійної та громадської позиції. Їм вдалося привернути увагу сучасників, які намагаються знайти в релігії тільки скандал, до того, що релігія може відігравати вагому роль в процесі національного відродження, демократичного становлення та в розбудові громадського суспільства», – сказав він.

Довідка: Премію ім. блаженного Івана Павла II започаткувала Редакція Релігійно-інформаційної служби України 3 травня 2011 року для відзначення українських журналістів за найкращий матеріал або серію матеріалів, присвячених різним аспектам релігійного життя в Україні і світі. Премія є щорічною та  понадконфесійною.

Номінантами на премію є журналісти, публіцисти, які працюють у різних жанрах журналістики (новини, репортажі, журналістські розслідування, аналітика, колумністика), типах ЗМІ (преса, радіо, телебачення, Інтернет) та блогери. Минулоріч лауреатом премії стала відома журналістка газети «Дзеркало тижня» Катерина Щоткіна.