• Головна
  • Новини
  • Митрополит Володимир пригадав, як його журналістські матеріали проходили комуністичну цензуру...

Митрополит Володимир пригадав, як його журналістські матеріали проходили комуністичну цензуру

22.03.2012, 10:52
Митрополит Володимир пригадав, як його журналістські матеріали проходили комуністичну цензуру - фото 1
Предстоятель УПЦ (МП) Володимир вважає, що Церква у проповідуванні Слова Божого повинна використовувати усі можливості, в тому числі й Інтернет.

Митрополит ВолодимирПредстоятель УПЦ (МП) Володимир вважає, що Церква у проповідуванні Слова Божого повинна використовувати усі можливості, в тому числі й Інтернет. Про це Митрополит сказав в інтерв’ю Православіє в Україні.

«Інтернет для нашої Церкви потрібна річ. І такі сучасні досягнення будуть ширитися і розвиватися. На жаль, інформації багато і людині важко розібратися. Але нам потрібно використовувати всі можливості нести свою віру, спілкуючись з молоддю в університетах, школах і навіть в дитячих садах. Потрібно пам'ятати: Господь вимагає від нас проповідувати Євангеліє всім народам, всьому створінню», - сказав він.

Предстоятель УПЦ (МП) пригадав, що і він сам колись стояв біля витоків двох православних видань. Інтернету тоді, щоправда, не було, а на дворі були важкі комуністичні часи і цензори від влади уважно слідкували, щоб у релігійній періодиці поменше говорилося про існування Бога.

«Пам'ятаю, був один випадок, коли я був редактором «Православного вісника». Тоді влада вимагали, щоб поменше було чутно не тільки в усному мовленні, а й у письмовому, що є Бог. І ось я приніс круту, будемо говорити, статтю до редакції. За ідеологію нашого журналу та інших видань, яких у той час було раз-два, та й усе, відповідав уповноважена людина в комітеті з питань релігії. І ось він мені з роздратуванням говорив: «Віктор Маркіянович, що ж це виходить? Країна йде вперед, а ви тягнете назад. Країна має світлу надію, а ви що проповідуєте? Лякаєте людей бісами. Прибрати це слово, "біс"!». І доводилося прибирати. Говорив він: «Залиште його у спокої, навіщо на сторінках поминати. Не філософствуйте. Навіщо всіх лякати? Всі ці боги, боги. Давайте домовимося, щоб згадок таких не було ... ». Ми тоді перевели на жарт. Але жарт жартом, а було справжнє гоніння на Церкву», - зазначив Митрополит Володимир.