В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників

19.12.2011, 16:35
17 грудня 2011 року в Києві, в монастирі Святого Василія Великого (УГКЦ), відбулася зустріч спільноти журналістів-католиків. У спільному засіданні взяли участь працівники католицьких та світських ЗМІ, блогери та видавці, які є вірними Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков.

Учасники зустрічі прийняли рішення про заснування Асоціації католиків-медійників України. Декларацію, в якій розширено пояснюється мета та завдання цієї організації, буде оприлюднено згодом, після доопрацювання.

Літургія на початку зустрічі

«Спершу ми переписувалися на фейсбуці. Так утворилося стале коло однодумців. Тоді вирішили зустрітися для започаткування спільної справи, яка була б корисною як для УГКЦ, так і для РКЦ в Україні», – пояснив мету утворення асоціації римо-католицький священик, головний редактор католицького часопису «Credo» о.Микола Мишовський.

В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54699

 

За словами головного редактора журналу «Патріярхат» Анатолія Бабинського, асоціація з однієї сторони буде сприяти професійному та духовному зросту її членів, а з іншого – ця спільнота підсилюватиме голос Церкви в українському суспільстві».

У зустрічі взяло участь понад 40 журналістів з різних куточків України. З привітанням та настановами духовного і практичного характеру звернувся колишній Глава УГКЦ – Патріарх Любомир (Гузар). Після цього учасники зустрічі розпочали обговорення майбутнього спільноти та форму її існування, враховуючи ті завдання, які стоять сьогодні перед католиками, які працюють в різних галузях суспільної комунікації.

В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54709

 

На сьогодні спільнота журналістів католиків налічує понад 80 членів по всій Україні, до неї входять вірні обох помісних Католицьких Церков в Україні, працівники як церковних, так і світських ЗМІ.

На спільному засіданні було обрано двох співголів Асоціації – о. Миколу Мишовського (часопис «Credo», РКЦ) та Анатолія Бабинського (часопис «Патріярхат», УГКЦ) та робочу групу, в яку окрім співголів увійшли Анна Пецюх (видавництво «Свічадо») та Олексій Браславець (часопис «Католицький вісник»).

В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54693
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54694
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54695
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54696
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54697
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54698
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54700
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54701
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54702
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54703
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54704
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54705
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54706
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54707
В Україні засновано Асоціацію католиків-медійників - фото 54708