• Головна
  • Проекти
  • В УПЦ КП засудили "пропагандистський" матеріал газети "Сегодня"...

В УПЦ КП засудили "пропагандистський" матеріал газети "Сегодня"

13.01.2011, 16:19
Прес-служба УПЦ КП опублікувала коментар на статтю, розміщену в газеті «Сегодня» в номері від 12 січня 2011 р. під назвою «Війна за небеса», яка є своєрідним відгуком на заяву Патріарха Філарета «про масштабний план з розвалу та знищення Київського Патріархату».

Прес-служба УПЦ КП опублікувала коментар на статтю, розміщену в газеті «Сегодня» в номері від 12 січня 2011 р. під назвою «Війна за небеса», яка є своєрідним відгуком на заяву Патріарха Філарета «про масштабний план з розвалу та знищення Київського Патріархату». У коментарі йдеться про те, що кілька поданих у статті фактів «дають підставу вважати, що викладена в ній лінія невдовзі може бути подана як офіційна реакція»

У Київському Патріархаті оцінили публікацію «Сегодня» як «неофіційну версію» відповіді на заяву Патріарха Філарета та назвали її пропагандистською. Також у прес-службі УПЦ КП наголосили, що в матеріалі «Сегодня» «не представлена альтернативна точка зору на події, подано лише думки тих, хто спростовує заяву Патріарха Філарета».

У коментарі від УПЦ КП зазначається, що стаття газети «Сегодня» містить низку неправдивих фактів та безпідставних оцінок.

«Теза про те, що за Леоніда Кучми Київський Патріархат мав перевагу при відкритті парафій – взагалі може викликати лише гірку посмішку, особливо у тих, хто зіткнувся з такою «перевагою» на практиці», — наголосили в УПЦ КП.

Згідно з твердженням прес-служби Київського Патріархату, у статті є і «традиційна маніпуляція зі статистикою реєстрації парафій, яка відображає кількість паперових статутів, а не реальну підтримку віруючими конфесій».

«Тільки от сучасним неправдомовцям слід пам’ятати про долю своїх радянських попередників та про те, що Бог буде судити неправду, батьком якої є диявол», — попереджають в Київській Патріархії.