• Головна
  • Новини
  • Журнал «Ангелятко» знову визнали кращим дитячим виданням в Україні...

Журнал «Ангелятко» знову визнали кращим дитячим виданням в Україні

19.12.2010, 09:56
Журнал «Ангелятко» знову визнали кращим дитячим виданням в Україні - фото 1
За результатами Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне друковане видання для дітей, засновником якого є Державний комітет радіо і телебачення, журнал «Ангелятко» визнано найкращим.

Angelyatko.jpgЗа результатами Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне друковане видання для дітей, засновником якого є Державний комітет радіо і телебачення, журнал «Ангелятко» визнано найкращим.

Конкурс оцінювало журі, до складу якого входили представники міністерства освіти, молоді та спорту, Національної спілки письменників, Національної спілки художників, Національної спілки журналістів України. Переможців конкурсу члени журі визначили шляхом рейтингового голосування, виставляючи за кожне видання бали (від 1 до 5).

«Журнал «Ангелятко» за всіма критеріями, на мою думку, є сьогодні найкращим серед 16 провідних видань для дітей в Україні. Цю перемогу вважаю цілком заслуженою», - зазначила представник Держкомтелерадіо Оксана Боженко.

При оцінюванні дитячої періодики, зокрема, враховували: зміст видання, виховну та навчальну складові; рівень редакційно-видавничої підготовки видання; рівень художнього оформлення; розробку нових тематичних спрямувань; оригінальність дизайнерського рішення, відповідність художнього рішення змісту та  цільовому призначенню видання; якість поліграфічного виконання.

«Як мистецтвознавець, мушу відзначити високий рівень майстерності колективу художників, які працюють над журналом. Кожен номер «Ангелятка» – це джерело натхнення і позитивні емоції для мене, усмішки і радість моїх дітей, – найголовніший критерій, за яким можна оцінити художню вартість твору», – поділилася враженнями художник і мистецтвознавець Любов Пліхтяк.

Найвищу відзнаку в галузі дитячої періодики часопис «Ангелятко» вже отримував 2008 року.

«Ця нагорода – не лише титул, але й моральне зобов’язання давати все найкраще, що можемо, для повноцінного розвитку кожного маленького українця. Саме тому ми щоразу робимо жорсткішими критерії відбору матеріалів для кожного номеру, кожної сторінки. Саме тому налагодили систему зворотного зв’язку з дітьми-читачами, їхніми батьками, вихователями, методистами і вчителями. Саме тому кожен малюнок і кожен текст аналізують дитячі психологи. Саме тому ми не стоїмо на місці та започатковуємо нові проекти для дітей. Отож, цьогорічна нагорода свідчить про те, що всі наші зусилля давати дітям тільки найкраще не були марними», – зазначила головний редактор журналу «Ангелятко» Олена Волосевич.

Нещодавно редакція «Країни Ангелят» презентувала новий проект – перший в Україні журнал для незрячих дітей «Ангелятко шрифтом Брайля». Видання можна передплатити у будь-якому поштовому відділенні України.

З 1 січня 2011 редакція «Країни Ангелят» започатковує ще один проект – «Розмальовки Ангелятка». Це щомісяця 20 сторінок цікавих малюнків, що допоможуть дітям у розвитку дрібної моторики, уваги, мислення, уяви, мовлення, логіки. Передплатний індекс 49681, вартість піврічної передплати 28.98 грн. Розмальовки створені за темами державної програми з дошкільної підготовки. Крім того, у кожному номері буде плакат (наприклад, родове дерево, розпорядок дня тощо).

 Довідка:

"Ангелятко"

www.angelyatko.com.ua
Всеукраїнський розвивально-пізнавальний журнал для дошкільнят  „Ангелятко" виходить щомісяця з вересня 2006 року. „Ангелятко" - це добрі, веселі та цікаві казки, вірші, загадки, пісеньки. Журнал має на меті прищепити дитині любов до книжки, до читання загалом. Пізнавальні бажання робити щось своїми оповідки та інтелектуальні завдання в кожному номері дають знання про навколишній світ, розвивають логічне мислення, спостережливість, кмітливість. А іграшки-саморобки підштовхнуть дитину до творчості, руками.
За підсумками Всеукраїнського конкурсу періодичних видань для дітей і юнацтва (Держкомтелерадіо) наприкінці 2008 р. журнал „Ангелятко" було визнано найкращим періодичним виданням для дітей в Україні. Журнал призначений для дітей від 2 до 7 років.

Angelatkova-nauka.jpg"Ангеляткова наука"

www.angelyatko.com.ua

Всеукраїнський розвивально-пізнавальний журнал для дітей „Ангеляткова наука" виходить щомісяця з вересня 2006 року. „Ангеляткова наука" допоможе батькам самотужки підготувати дитину до школи за державною програмою з дошкільної підготовки, затвердженою Міністерством освіти і науки України.
У кожному номері, крім художніх текстів, журнал пропонує завдання на розвиток уваги, мовлення, логіки, дрібної моторики і просторової уяви. Наймолодші читачі також вивчають букви і цифри, вчаться писати і читати. Матеріали для видання готують вихователі-методисти та дитячі психологи.