• Головна
  • Новини
  • НЕК перевірить статті "Обозревателя" та MAXIM щодо пропагування релігійної ворожнечі...

НЕК перевірить статті "Обозревателя" та MAXIM щодо пропагування релігійної ворожнечі

04.11.2010, 12:14
НЕК перевірить статті "Обозревателя" та MAXIM щодо пропагування релігійної ворожнечі - фото 1
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі вирішила перевірити статті Інтернет-видання «Обозреватель» та журналу MAXIM на наявність ознак пропагування релігійної ворожнечі. Таке рішення було прийнято членами комісії на засіданні 3 листопада.

125.jpgНаціональна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі вирішила перевірити статті Інтернет-видання «Обозреватель» та журналу MAXIM на наявність ознак пропагування релігійної ворожнечі. Таке рішення було прийнято членами комісії на засіданні 3 листопада, інформує «Телекритика».

За словами голови НЕК Василя Костицького, до комісії звернувся голова духовного управління мусульман України шейх Ахмед Тамім з приводу того, що в журналі MAXIM за червень 2009 року та на Інтернет-порталі «Обозреватель» 16 листопада 2009 року були оприлюднені матеріали, які, на його думку, є образливими для мусульман, сіють релігійну ворожнечу і принижують мусульман за релігійною ознакою. Зокрема, мова йде про публікації «Ислам откройся!» Матвея Вологжанина (MAXIM) та «Нетолерантная статья о мусульманах» Анатолія Шарія («Обозреватель»).

«Я хотів просити членів комісії рішення прийняти таким чином, щоб висловити стурбованість появою  статей, де мусульман звинувачують у якихось гріхах, пов'язаних з проблемами чи умовами життя європейских народів», – зазначив В.Костицький.

Тому комісія вирішила звернутися до Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України та відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України за висновками щодо наявності у цих текстах ознак пропагування релігійної ворожнечі.