• Головна
  • Проекти
  • Через візит патріарха Кирила кількість порушень у новинах різко зросла – «У-Медіа»...

Через візит патріарха Кирила кількість порушень у новинах різко зросла – «У-Медіа»

14.08.2010, 11:13
Через візит патріарха Кирила кількість порушень у новинах різко зросла  – «У-Медіа» - фото 1
Протягом 28 червня – 24 липня кількість порушень стандартів інформаційної журналістики у вечірніх випусках новин всеукраїнських телеканалів різко зросла. Експерти пов'язують це з візитом в Україну патріарха Московського Кирила.

1-нац.jpgПротягом 28 червня – 24 липня кількість порушень стандартів інформаційної журналістики у вечірніх випусках новин всеукраїнських телеканалів зросла. Особливо ж побільшало випадків замовчування важливих фактів, подій та думок. Про це свідчать результати моніторингу, який проводить громадська організація «Телекритика» у рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян». Про це повідомляє «Телекритика».

Протягом звітного періоду кількість замовчених фактів, подій та думок поступово зменшувалась, однак різко зросла у зв'язку з візитом в Україну патріарха Московського Кирила, зазначають експерти моніторингу ТК.

Так, за результатами дослідження, лідером за кількістю замовчувань виявився Перший Національний, не набагато відстає від нього «Інтер». Найкращими є результати 5 каналу та «України». Загальні результати моніторинга свідчать про те, що навіть порівняно «чесні» новини на сьогодні мають серйозну проблему із замовчуванням фактів.