Дніпропетровська церква "Добра Новина" судиться з каналом "1+1"

30.07.2010, 14:14
Дніпропетровська церква "Добра Новина" судиться з каналом "1+1" - фото 1
Після довгих зволікань і неодноразових відмов з формальних причин Господарський суд Києва прийняв до розгляду судовий позов дніпропетровської християнської церкви повного Євангелія «Добра Новина» до телеканалу «1+1».

ArticleImages_33367_1+1.jpgПісля довгих зволікань і неодноразових відмов з формальних причин Господарський суд Києва прийняв до розгляду судовий позов дніпропетровської християнської церкви повного Євангелія «Добра Новина» до телеканалу «1+1».

Як повідомляє прес-центр Церкви, позов до телеканалу «1+1» про спростування неправдивої інформації, захисту честі і гідності та компенсації морального збитку подали на початку квітня цього року. Причиною позову став сюжет в ефірі телеканалу «1 +1» 11 грудня 2009 року під назвою: "Організувати секту в Україні може кожен" у випуску програми "Варта" (ведучий – Сергій Швець).

Як стверджують у прес-службі дніпропетровської громади, в сюжеті була представлена «свідомо помилкова інформація про діяльність «Доброї Новини» і пролунали безпідставні звинувачення на адресу її членів і духовного керівництва», а тому церква вважає таке ставлення «справжнім інформаційним свавіллям, влаштованим журналістами служби ТСН телеканалу "1 +1" ».

Перше засідання по розгляду позову призначено на 6 серпня.

«Подаючи цей позов, ми ставили перед собою дві мети: по-перше, домогтися справедливої судової оцінки скоєного телеканалом «1 +1» інформаційного беззаконня, по-друге – привернути увагу журналістського корпусу України до необхідності адекватного висвітлення діяльності християнських церков євангельського напрямку, парафіяни яких навіть за офіційними даними складають близько 10% населення нашої країни», – відзначає пастор церкви« Добра Новина »Володимир Іванов.

Нагадаємо, у грудні 2009 року Східно-Дніпровська конференція Церкви адвентистів сьомого дня в Україні також зверталась відкритим листом до керівництва телеканалу «1+1» та органів державної влади. Адвентисти висловили свій протест проти, за їх словами, наклепницького сюжету журналістки Ольги Павловської про цю Церкву, який транслювався телеканалом під час випуску новин ТСН. Ця обставина змусила віруючих звернутися з відкритим листом до громадськості в Україні та за кордоном.