• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Ігор (Ісіченко) презентував книгу-підсумок свого душпастирського служіння...

Архиєпископ Ігор (Ісіченко) презентував книгу-підсумок свого душпастирського служіння

09.10.2013, 20:06
Архиєпископ Ігор (Ісіченко) презентував книгу-підсумок свого душпастирського служіння - фото 1
У Львові у музеї історії релігій сьогодні архиєпископ Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) Ігор (Ісіченко) презентував свою книгу «Пильнувати світильник». Як зазначив автор, його праця – це своєрідний звіт архиєрейської праці останнього десятиріччя.

exklusiv.gifisichenko.jpgУ Львові, у музеї історії релігій, сьогодні архиєпископ Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) Ігор (Ісіченко) презентував свою книгу «Пильнувати світильник». Як зазначив автор, його праця – це своєрідний звіт архиєрейської праці останнього десятиріччя.

«Ці десять років були для нашої єпархії дуже важкими. Нас залишили, піддалися тискові адмінресурсу і не здійснили того проекту поєднання Української Церкви під проводом митрополита УАПЦ в діаспорі. Але ми залишилися вірними заповітам Патріарха Димитрія», - сказав архиєпископ.

Книга «Пильнувати світильник» побачила світ у видавництві «Святогорець». Вона містить послання владики Ігоря, заяви з приводу важливих подій, статті на духовні, церковні та літературознавчі теми.

Архиєпископ Ігор (Ісченко), звертаючись до присутніх, зауважив, що Харків – місто, яке зберегло ще дуже багато атеїстичних рис. Душпастирювати там та ще й українською мовою не так просто. Тому УАПЦ у Харкові виглядає таким собі острівцем, духовним центром українського життя. У їхньому храмі проводилася виставка «Меморіалу» про антикомуністичний рух в Україні, проходили різні патріотичні презентації, тут працює колегія Патріарха Мстислава. Наступного року церква УАПЦ у Харкові стане осередком святкування на Покрови дня українського війська. Така активність православної громади не всім до вподоби. За висловом архиєпископа, їхня діяльність стала певним «викликом середовищу, яке перебуває під впливом старих міфів».

«Тримати світильник запаленим і водночас таким, який би не запалив дім, не обпалював людей довкола – це і є місія нашої Церкви», — наголосив він.

Книга владики Ігоря (Ісіченка) вийшла у світ у 20-річчя його єпископської хіротонії. Як зазначалося на презентації, окрім душастирського служіння, владика також викладає у Харківському національному університеті ім. В. Каразіна та Києво-Могилянській академії. Як науковець він виступає з доповідями в Україні та за кордоном, є автором багатьох книг.