• Головна
  • Новини
  • Німецький учений подарував рідкісні книги духовному закладу УПЦ (МП)...

Німецький учений подарував рідкісні книги духовному закладу УПЦ (МП)

13.12.2011, 10:34
Німецький учений подарував рідкісні книги духовному закладу УПЦ (МП) - фото 1
Викладач Святого Письма з Німеччини професор Рудольф Мозес подарував бібліотеці Київських духовних шкіл свою бібліотеку, яка налічує більше 3000 томів.

BibliotekaВикладач Святого Письма з Німеччини професор Рудольф Мозес подарував бібліотеці Київських духовних шкіл свою бібліотеку, яка налічує більше 3000 томів. Збірка містить рідкісні книги на європейських мовах (переважно німецькою) з герменевтики, біблійної археології, підручник з біблійних мов, історії. Її німецький учений, який свого часу викладав в університетах Констанца, а потім в Майнці, збирав кілька літ.

Транспортування бібліотеки організована турботами благодійного фонду "Реновабіс" і особисто професора Барбари Халленслебен (Фрібур, Швейцарія).

Як інформує офіційний сайт УПЦ (МП), під час візиту делегації Київської духовної академії і семінарії в університет Фрібур, ректор КДАіС архиєпископ Бориспільський Антоній (Паканич) зустрівся з професором Мозесом. Владика подякував професору за цінний дар і вручив пам'ятні подарунки пану Мозесу, а також тим, хто взяв участь в організації доставки бібліотеки до Києва.