У Львові презентували масштабний проект “Ангели”

21.06.2019, 10:23
У Львові презентували масштабний проект “Ангели” - фото 1
У залах Палацу Лозинського (вул. Стефаника, 3) та в Музеї Пінзеля (пл. Митна, 2) у Львові 20 червня 2019 року відбулося відкриття експозиції “Ангели”. Відтепер кожен охочий зможе дізнатися історію феномену ангелів від античності до сучасності. Експозиція триватиме до 22 вересня.

У залах Палацу Лозинського (вул. Стефаника, 3) та в Музеї Пінзеля (пл. Митна, 2) 20 червня 2019 року відбулося відкриття експозиції “Ангели”. Відтепер кожен охочий зможе дізнатися історію феномену ангелів від античності до сучасності. Експозиція триватиме до 22 вересня.

Експозиція

“Із самого початку ми вийшли поза стандартний музейний набір експонатів, визначивши діапазон візуального дослідження ангелів від іконографії до масової культури. Основний масив історично важливих експонатів збирали в українських музеях, бібліотеках і приватних колекціях, здійснювали зйомку скульптури й розписів у соборах. Також приділяли увагу сучасному мистецтву, кіно, коміксу, фентезі й навіть побутовим артефактам”, — коментує куратор проекту Павло Гудімов. Він додає, що впродовж трьох років його кураторська група знаходила найцікавіші твори, факти та історії.

Варто зауважити, що мистецький проект “Ангели” вражає своїм масштабним розмахом, оскільки для гостей виставки команда зібрала понад 400 експонатів з музейних та приватних колекцій. До заходу було залучено 40 інституцій та команда провідних експертів.

Експозиція

Відвідувачі зможуть ознайомитися із роботами найвідоміших українських та іноземних художників минулого й сучасності: від Дюрера, Рембрандта, Буше, Врубеля, Мальчевського, Клінгера, Кульчицької, Новаківського до Шагала, Кабакова, Равського, Костирка та Сільваші...

Загалом на реалізацію такого проекту витратили майже 6 мільйонів гривень, третину суми надав Український культурний фонд. За словами організаторів, така сума залишається все ще великою для України, однак не для європейського осередку.

Експозиція

“Ми дуже раді, що цього року, запустивши окрему програму для підтримки знакових подій, які відбуваються на теренах України, і участь українських митців у важливих подіях за кордоном, якраз вистрелив дуже чудовий проект “Ангели”, — підкреслила директорка Українського культурного фонду Юлія Федів.

Окрім цього, для відвідувачів про “крилатих істот” розповідатимуть лектори — знавці культури, релігії та історії, а також куратор проекту — Павло Гудімов — проведе низку авторських екскурсій виставкою.

Додамо, що організатори заходу: Арт-центр Павла Гудімова “Я Галерея” та Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького. Про це РІСУ повідомила Оксана Войтко.

Експозиція