• Головна
  • Новини
  • Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях» триває в Івано-Франківську...

Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях» триває в Івано-Франківську

09.01.2019, 13:15
Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях» триває в Івано-Франківську - фото 1
Урочисто архиєрейською Літургією, яку очолив митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин) і з його благословенням, розпочався десятий ювілейний міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях».

Урочисто архиєрейською Літургією, яку очолив митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин) і з його благословенням, розпочався десятий ювілейний міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях». 

Майзлі.gif

«Бачимо, що Господь благословив план організаторів фестивалю, який став таким чудовим і прикладів якому не знайти в Україні і за її межами, - каже митрополит. – І це завдяки співпраці різних структур, не лише Церкви. Захід став ще більшим і вийшов на всеукраїнський і міжнародний рівень. Дуже приємно те, що наш храм відкритий для різних конфесій, адже для усіх гостей, які приходять на фестивальні концерти, завжди відкриті двері. У тому є своя родзинка, бо бачимо прояви великої толерантності і підтримки».

Після архиєрейської Літургії відбувся концерт за участі мистецьких колективів з парафії Царя Христа.

А протягом усіх наступних фестивальних днів на глядачів очікує насичена різноманітна програма, адже участь у цьогорічній «Коляді на Майзлях» візьмуть відомі не лише в Україні, а й далеко за її межами колективи і виконавці - Муніципальна академічна чоловіча хорова капела ім. Л.М.Ревуцького та народна артистка України Ніна Матвієнко, народна артистка України Марія Бурмака, гурт «Gypsy Lyre». Виступлять також колективи з Молдови та Румунії, професійні та аматорські колективи з Прикарпаття та різних областей України у тому числі зі сходу – Донеччини та Луганщини.

Цікавинкою «Коляди на Майзлях» стане урочиста хода з колядою від храму Царя Христа до Вічевого майдану, де відбудеться святковий концерт. Про це інформує Наталія Палій.