• Головна
  • Новини
  • СХПУ нагородила Лауреатів християнської літературної премії та переможців Всеукраїнського конкурсу сатири та гумору...

СХПУ нагородила Лауреатів християнської літературної премії та переможців Всеукраїнського конкурсу сатири та гумору

07.12.2018, 09:49
1 грудня відбулося вручення християнської літературної Премії та нагородження переможців Всеукраїнського заочного літературного конкурсу сатири та гумору «Пройшла весна. Пройшло літо… Осінь українського християнства». Про це РІСУ повідомили у прес-центрі СХПУ.

1 грудня відбулося вручення християнської літературної Премії та нагородження переможців Всеукраїнського заочного літературного конкурсу сатири та гумору «Пройшла весна. Пройшло літо… Осінь українського християнства». Про це РІСУ повідомили у прес-центрі Спілки Християнських писмьменників України (СХПУ).

Лауреатами літературної премії цього року стали Марія Дем’янюк з Хмельницького за дослідницьку роботу «Синергія гуманізму, етики та естетики як основа діяльності СХПУ» та киянка Світлана Тимошенко-Шаповалова за  документальну стрічку «Реванш XXI», в якому розповідається про історію Реформації в Європі та про ті позитивні наслідки, які вона має, навіть, для свого сьогодення.

Щодо конкурсу сатири та гумору, нагороди отримали шість літераторів з різних міст України у номінаціях «Мала проза», «Притча» та «Поезія» (по дві особи в кожній номінації).

Як зазначив голова СХПУ Костянтин Шаповалов, якість робіт переможців відповідала декільком критеріям – якості літературних творів, відповідності заданій тематиці конкурсу та креативності у поданні думки та матеріалу.

Нагадаємо, що літературні конкурси Спілка християнських письменників України проводить з метою виявлення нових талановитих християнських літераторів – поетів, прозаїків та публіцистів з різних християнських конфесій, деномінацій і щоб заохотити літераторів до подальшого професійного зросту.

Християнська літературна премія була заснована минулого року замість голосування у щорічній номінації «Людина року в українському християнстві» і вручається вона за кращий християнський твір року. Рішення щодо визначення лауреата премії одноосібно приймає Голова СХПУ, як її засновник.

Більш детально про конкурс та літературну премію можна дізнатися з інтерв’ю голови СХПУ, Лауреатів літературної премії та переможців конкурсу.