• Головна
  • Новини
  • Фестиваль «Коляда на Майзлях» отримав офіційний статус міжнародного...

Фестиваль «Коляда на Майзлях» отримав офіційний статус міжнародного

01.12.2018, 09:31
Фестиваль «Коляда на Майзлях» отримав офіційний статус міжнародного - фото 1
Відповідні документи в листопаді цього року підписав міністр культури України Євген Нищук - повідомляє кореспондент РІСУ Наталія Палій.

Фестиваль «Коляда на Майзлях» отримав офіційний статус міжнародного. Відповідні документи в листопаді цього року підписав міністр культури України Євген Нищук - повідомляє кореспондент РІСУ Наталія Палій.

Проводиться фестиваль щорічно, у період Різдвяних свят, в Івано-Франківську на парафії Царя Христа у монастирі отців василіан.

коляда.jpg

«До цього ми йшли десять років а, особливо, останніх три роки, коли інтенсивно почали працювати над тим, щоб не лише змінити філософію заходу, тобто, його задум, організацію, режисуру, але, перш за все, щоб у ньому брали участь закордонні гості, -  розповідає настоятель парафії Царя Христа отець Йосафат Хаймик. – Хоча насправді, великий внесок у проведення фестивалю саме від нашої парафії. Бо завдяки її творчим колективам, зародилася ідея фестивалю, який спочатку проводився як коляда в нашому районі. Але дуже швидко до неї долучилися колективи з інших парафій міста, області і з-за кодону. Отже, зараз географія учасників є надзвичайно цікавою. Окрім того, протягом фестивального тижня кількість глядачів, які можуть побачити його не лише у залі, але й долучитися завдяки інтернету та телебаченню, сягає сотень тисяч і вони є у різних куточках світу».

Зі слів отця Йосафата, в планах цьогорічного десятого фестивалю виступи всесвітньо відомих колективів та виконавців. Запрошують хорову капелу ім. Л.Ревуцького, Ніну Матвієнко, Марію Бурмаку. Збільшиться кількість закордонних гостей, які приїдуть до нас з Хорватії,  Угорщини, Румунії, Польщі, Молдови.

У день закриття фестивалю вперше очікують Главу УГКЦ Патріарха Святослава, який очолить Архиєрейську Літургію і відвідає концерт.