• Головна
  • Новини
  • В історичному музеї Харкова пройде виставка «Таємниці слобожанської писанки»...

В історичному музеї Харкова пройде виставка «Таємниці слобожанської писанки»

26.03.2018, 10:32
В історичному музеї Харкова пройде виставка «Таємниці слобожанської писанки» - фото 1
Відкриття експозиції - 27 березня, о 15.00. Експозиція демонструватиметься у фойє Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова (за адресою: вул. Університетська, 5).

Відкриття експозиції - 27 березня, о 15.00. Експозиція демонструватиметься у фойє Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова (за адресою: вул. Університетська, 5).

писанки.jpg

Відвідувачі музею зможуть ознайомитися з цікавим світом закодованих знаків слобожанських писанок. Представлені на виставці старовинні та сучасні писанки розповідають про народне мистецтво розпису яєць, яке було поширеним у давнину на Слобожанщині і дійшло до наших днів завдяки аматорам, народним майстрам та професійним писанкарям.

«Перлиною» виставки є оригінальні писанки зі знаменитої колекції видатного етнографа, засновника та першого директора музею Слобідської України Миколи Сумцова, які зберігаються у музеї і майже не виносяться на публіку, бо, на жаль, втрачають свій первісний вигляд. Тож, до уваги відвідувачів представлені їх точні копії, виконані членами Харківського міського клуба писанкарства ім. А.П. Овчаренко.

Яскравим доповненням виставки стануть фотографії та альбоми, які характеризують українське писанкарство як традиційний вид народного мистецтва, а також старовинні рушники кінця ХІХ –ХХ століття.