• Головна
  • Новини
  • Продовжується прийом заявок на участь у IV Кінофестивалі «Світло»...

Продовжується прийом заявок на участь у IV Кінофестивалі «Світло»

05.02.2018, 15:56
Продовжується прийом заявок на участь у IV Кінофестивалі «Світло» - фото 1
25-26 лютого в Києві знову зберуться творці і любителі надихаючого кіно, кіно, що несе добро в серця людей. В черговий раз кінематографісти з України, Європи та США покажуть, що насильству, аморальності на екранах телевізорів і кінотеатрів існує альтернатива.

25-26 лютого в Києві знову зберуться творці і любителі надихаючого кіно, кіно, що несе добро в серця людей. В черговий раз кінематографісти з України, Європи та США покажуть, що насильству, аморальності на екранах телевізорів і кінотеатрів існує альтернатива.

SVITLO_AFISHA.jpg

«Світлі» фільми можуть бути смішними і іронічними, а також такими, що змушують замислитися, звертаючи увагу на важливі речі, повз які ми пробігаємо в нашій повсякденній метушні.

Формат фільмів широкий - від кілька секундних соціальних роликів та анімації до повнометражних художніх і документальних фільмів.

Членами журі кінофестивалю в різні роки були Віктор Шкурін, Леонід Мужук, Cніжана Єгорова, Ніна Ільїна, Дмитро Ступка та ін. На кінофестивалі відбувалися нагородження відомих особистостей, які зробили значний внесок в кінематограф України. Серед них - Олесь Янчук, Анатолій Матешко, Римма Зюбіна, Віктор Андрієнко.

Кінофестиваль «Світло» не завершує свою роботу після того, як опущено завісу і вручено нагороди переможцям. Фільми кінофестивалю продовжують свій шлях через проекти «Світле кіно подорожує містом» і «Світле кіно подорожує країною». Фільми-призери кінофестивалю «Світло» побачили не тільки кияни, але й глядачі інших регіонів України, в тому числі в зоні АТО.

Кінопокази фільмів кінофестивалю увійшли в офіційну програму святкування Дня Незалежності України в 2016 році і вже не в перший раз збирають глядачів в Колонній залі Київської мерії. Протягом року фільми транслюються на телеекранах України.

Кінофестиваль «Світло» нещодавно став переможцем «Відбору успішних практик реалізації громадських ініціатив», який проводила Київська міська державна адміністрація і посів 1-е місце у номінації «Просвітницькі проекти». 12 жовтня цього року в Колонній залі КМДА відбулося урочисте нагородження за участі керівництва міста.

Нагадаємо, що кінофестиваль «Світло»  було започатковано ВГО «Спілка християнських письменників України» як платформа для збору та популяризації світлих, просвітницьких фільмів, які здатні надихати та нести добро у серця людей.

Запрошуємо студії, режисерів взяти участь в IV Міжнародному кінофестивалі «Світло».

Подати заявку на участь та придбати квитки можна на офіційному сайті кінофестивалю «Світло»: http://kinofest-svet.com.ua/index.html