• Головна
  • Новини
  • У Києво-Печерській лаврі відбувся VII Всеукраїнський фестиваль "Різдвяні передзвони"...

У Києво-Печерській лаврі відбувся VII Всеукраїнський фестиваль "Різдвяні передзвони"

14.01.2018, 10:26
У Києво-Печерській лаврі відбувся VII Всеукраїнський фестиваль "Різдвяні передзвони" - фото 1
У Києво-Печерській лаврі відбувся VII Всеукраїнський фестиваль "Різдвяні передзвони".

Понад 250 вокалістів взяли участь у VII Всеукраїнському фестивалі колядок і щедрівок «Різдвяний передзвін», який відбувся 12 січня у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі. Усього форум об'єднав вісім церковних і світських колективів із Києва та Вінниці, повідомляє "УНІАН-релігії".

фестиваль-колядокw.gif

Відкрив концертну програму хор лаврського храму начесть ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» (регент Анастасія Погрібна).

Протягом майже трьох годин дитячі та дорослі професійні хори заспівали десятки колядок і щедрівок, як в академічному, так і в народному виконанні. Крім українських, прозвучали і пісні з-за кордону: квартет вокалістів, з яких почалася історія хору храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» під керівництвом Олени Соловей виконав грузинську і румунську колядки.

Традиційно слухачі концерту змогли взяти участь у справі милосердя - по закінченні фестивалю пройшов збір допомоги онкохворому Андрію з Житомирської області.

Як оголосила під час концерту керівник одного з напрямів руху «Молодість небайдужа» Надія Попко, хлопчик «проходить складне лікування, через місяць його чекає важка операція».