• Головна
  • Новини
  • Нацбанк випустив монету з церквою, де хрестили Миколу Гоголя...

Нацбанк випустив монету з церквою, де хрестили Миколу Гоголя

24.10.2017, 11:32
Нацбанк випустив монету з церквою, де хрестили Миколу Гоголя - фото 1
Вартість ювілейної монети - 40 гривень.

Національний банк України з 10 жовтня ввів в обіг пам'ятну монету номіналом 5 гривень, присвячену 80-річчю Полтавської області, повідомляє "Релігія в Україні".

На аверсі монети вгорі розміщено малий Державний Герб України, а по колу розташовані написи: "НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ" (вгорі), "п`ять ГРИВЕНЬ" (внизу), праворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

У центрі монети вказано рік випуску (2017), а під датою розміщено композицію, що символізує область: Спасо-Преображенська церква у Великих Сорочинцях Миргородського району, де хрестили Миколу Гоголя, водолікарня «Миргородкурорт», а також ліра, чорнильниця і перо - як символи літературного творчості. З лівого боку можна побачити зображення багатоцільового броньованого автомобіля «Ураган», який виробляє знаменитий Кременчуцький автомобільний завод. Внизу під ним - колосся, гарбуз, виноград, яблуко і опішнянський керамічний куманець.

На реверсі монети зображено герб області та розміщено написи: «Полтавська область» (вгорі) і «Засновано у тисяча дев'ятсот тридцять-сім году» (внизу).

Вартість ювілейної монети - 40 гривень.