• Головна
  • Новини
  • У Луцькому замку відбувся фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині»...

У Луцькому замку відбувся фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині»

30.08.2017, 10:35
Це духовно-мистецьке дійство у Луцьку відбувається вже впродовж 23-х років.

Це духовно-мистецьке дійство у Луцьку відбувається вже впродовж 23-х років.

Цьогоріч свою майстерність демонстрували більше 20 дзвонарів. В рамках фестивалю відбулася також презентація книги голови Волинської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток та культури  Галини Марчук «Мідний голос віків», проходили майстер-класи із ліплення та розпису глиняних дзвоників, екскурсії у музеї дзвонів.

Духовні піснеспіви звучали у виконанні хору луцького храму Холмської ікони Божої Матері УПЦ КП та хор студентів Волинської духовної семінарії УПЦ під керівництвом протоєрея Петра Муляра. Тематичні музичні твори та поезію виконували учасники аматорських формувань Будинку культури мікрорайону Вересневе.

Спеціальні Подяки за популяризацію дзвонового мистецтва та участь у фестивалі «Благовіст Волині», а також сувеніри-керамічні дзвоники, виготовлені спеціально до фестивалю луцькою майстринею Жанною Миляшкевич, вручили дзвонарям виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт і директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів.

Організатори заходу – департамент культури міської ради та Волинська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток та культури. Про це інформує сайт Луцької міської ради.