• Головна
  • Новини
  • Музею народної архітектури та побуту у Львові присвоїли ім’я Климентія Шептицького...

Музею народної архітектури та побуту у Львові присвоїли ім’я Климентія Шептицького

01.12.2016, 15:30
Музею народної архітектури та побуту у Львові присвоїли ім’я Климентія Шептицького - фото 1
Депутати Львівської міськради на сесії 1 грудня присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

ccee600.jpg-ddd.jpgДепутати Львівської міськради на сесії 1 грудня присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім’я Климентія Шептицького.

За відповідну ухвалу проголосувало 52 міські обранці, повідомляє ІА ZIK.

Відтак, Музей народної архітектури та побуту у Львові повинен забезпечити внесення відповідних змін до установчих документів та провести державну реєстрацію цих змін відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

Нагадаємо, минулої сесії від міського голови Львова Андрія Садового вимагали присвоїти ім’я Климентія Шептицького музею народної архітектури та побуту.

У 1927 році у Львові Митрополит Андрей Шептицький заснував Свято-Іванівську лавру Студійського уставу УГКЦ. Засновуючи її, Митрополит бажав, щоб лавра стала місцем, у якому українська молодь виховувалася у християнських цінностях. Завдяки брату Андрея Шептицького, Климентію на територію лаври перенесли старовинну церкву, яка після її переосвячення 1931 року стала головним храмом та першим об’єктом музею народної архітектури та побуту у Львові. Митрополит Андрей, який особисто здійснив чин переосвячення церкви, підкреслював величезні заслугу брата Климентія у реалізації перенесення церкви.

З 1993 року у Львові тривають розмови щодо взаємоіснування Свято-Іванівської лаври і Музею народної архітектури та побуту.