Сьогодні – День української писемності та мови

09.11.2016, 10:39
Сьогодні – День української писемності та мови - фото 1

Сьогодні, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. З 1997 року День української писемності відзначається щороку 9 листопада на честь літописця Нестора – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Нестора-літописця і починається українська писемність.

Писемність.jpgСьогодні, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. З 1997 року День української писемності відзначається щороку 9 листопада на честь літописця Нестора – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Нестора-літописця і починається українська писемність.

За традицією, у цей день по радіо в прямому ефірі транслюють "Диктант національної єдності", який можуть написати всі бажаючі. Цю акцію було започатковано 2000 року. Відтоді щороку всі охочі – в Україні та за її межами – можуть взяти участь у написанні радіо диктанту? Продемонструвавши  єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

Як повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо, щоб стати учасником його написання, слід увімкнути об 11:00 перший канал Українського радіо або телеканал "UA.Перший".

Нагадаємо, у Софійському соборі Національний заповідник «Софія Київська» відбудуться урочистості з нагоди Дня української писемності та мови.