• Головна
  • Новини
  • Біля військового госпіталю відкрили алею писанок із зображенням ікон...

Біля військового госпіталю відкрили алею писанок із зображенням ікон

02.11.2016, 14:41
Біля військового госпіталю відкрили алею писанок із зображенням ікон - фото 1
На території Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни відкрили алею писанок із зображенням ікон. На ній представлено 20 оригінальних розмальованих яєць в петриківському стилі, повідомляє Gazeta.ua.

732241_0.jpg-lll.jpgНа території Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни відкрили алею писанок із зображенням ікон. На ній представлено 20 оригінальних розмальованих яєць в петриківському стилі, повідомляє Gazeta.ua.

Петриківський розпис ікон виконали художники дитячого-молодіжного центру "Барви України".

Алея відкрита для відвідування вінничанами та гостями міста. Писанки обладнали спеціальними прозорими боксами, аби холодна та волога погода не пошкодила їх. У вечірній час писанки планують підсвітлювати.

Автором ідеї став Заслужений лікар України та начальник Вінницького обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни Валерій Бабійчук. Він очолює госпіталь з 1987 року.

Госпіталь ветеранів війни заснували в лютому 1946 року. Нині у ньому працють 68 лікарів та 189 медичних працівників з середньою медичною освітою, в тому числі Заслужені лікарі України, 4 працівники отримали відзнаку "Заслужений працівник охорони здоров'я України".

Щорічно у госпіталі оздоровлюється майже 6 тис ветеранів війни, а нині також учасники антитерористичної операції, які відстоюють цілісність та незалежність нашої України.