• Головна
  • Новини
  • У Києві стартував ХIV Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»...

У Києві стартував ХIV Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»

11.10.2016, 09:52
У Києві стартував ХIV Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров» - фото 1
У Національній опері України ім. Тараса Шевченка 9 жовтня відбулася церемонія відкриття ХIV Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров». Цього року темою кінофоруму обрані слова з Соборного послання святого апостола Іакова «Віра без діл мертва» (Іак. 2:26).

DSC_6751.jpg-ddd.jpgУ Національній опері України ім. Тараса Шевченка 9 жовтня відбулася церемонія відкриття ХIV Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров». Цього року темою кінофоруму обрані слова з Соборного послання святого апостола Іакова «Віра без діл мертва» (Іак. 2:26).

Участь в урочистій церемонії відкриття взяв Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП), після офіційної частини глядачі змогли побачити прем’єру художнього фільму «Чернець і біс» режисера картини М. Досталя.

Цьогоріч на головні призи фестивалю претендують 56 анімаційних, документальних і художніх фільмів з України, Білорусії, Грузії, Польщі та Росії.

Перегляди конкурсних робіт відбудуться у київському Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6): 10 і 11 жовтня – з 10.00 до 21.00; 12 жовтня – з 10.00 до 15.00.

Церемонія закриття та нагородження переможців фестивалю «Покров» відбудеться 12 жовтня 2016 року о 18:00 у Будинку кіно. Вхід на конкурсні покази та закриття вільний.

Фестиваль православного кіно «Покров» започатковано з Митрополита Володимира (Сабодана) у 2003 році.

За 13 років існування проекту десятки тисяч людей побачили сотні кінокартин, а у 2013 році була організована онлайн-трансляція на сайті фестивалю, завдяки чому православні фільми подивилися біля 40 тисяч інтернет-користувачів.