• Головна
  • Новини
  • Анонс: 15-18 вересня у Львові пройде 23-й Форум видавців, на якому представлять й релігійну літературу...

Анонс: 15-18 вересня у Львові пройде 23-й Форум видавців, на якому представлять й релігійну літературу

07.09.2016, 13:12

У вівторок, 13 вересня, у Львові розпочнеться фестиваль «Місто Лема» і відбудеться засідання журі книжкового конкурсу. Це перші заходи 23-го Форуму видавців, який триватиме 15-18 вересня. Захід відбуватиметься у Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17) та ще у 60 локаціях у центрі міста.

У вівторок, 13 вересня, у Львові розпочнеться фестиваль «Місто Лема» і відбудеться засідання журі книжкового конкурсу. Це перші заходи 23-го Форуму видавців, який триватиме 15-18 вересня. Захід відбуватиметься у Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17) та ще у 60 локаціях у центрі міста.

На форум очікується 50 тис. відвідувачів, 701 учасник з 28 країн світу.

15 вересня у Львівській Опері відбудеться церемонія вручення премії «Найкраща книжка Форуму-2016».

Почесний гість 23 Форуму видавців – Томас Венцлова, письменник, перекладач, літературознавець, дисидент, один із засновників Литовської Гельсінської групи, професор слов'янських мов і літератур в Єльському університеті (США).

Традиційно, учасниками форуму будуть спеціалізовані видавництва релігійної літератури «Місіонер», «Свічадо», «Апостол», «Дух і літера», Українського католицького університету та ін. Також релігійну літературу представляють інші видавництва.

Пропонуємо до уваги вибірку з програми заходів Форуму

15 вересня

Цим виданням Інститут історії Церкви УКУ запрошує до глибшого пізнання історії Греко-Католицької Церкви та життєвої долі окремих її членів, віддаючи шану всім тим, хто щедро ділився з Інститутом своїми свідченнями (інтерв’ю), спогадами, ілюстраціями, документами, музейними експонатами. Частина світлин публікується вперше. Видання адресоване широкому колу читачів.

  • Дискусія «Донбас: кордон війни і миру». Організатор: Український інститут стратегій глобального розвитку і адаптації (УІСГРА). —17:00-17:45, просп. Свободи, 7, книгарня «Є»

Презентація видань УІСГРА про Донбас – збірок «Метафізика Донецька» та «Східноукраїнський конфлікт в контексті глобальних трансформацій. Випуск 2» та дискусія щодо причин, шляхів вирішення та можливих наслідків конфлікту на Донбасі.

Історіософське обговорення книги французького філософа Мірчі Еліаде "Трактат з історії релігій".

16 вересня

Презентуватиме книгу О. С. Афанасьєва-Чужбинського «Нариси Дністра» упорядник та автор вступної статті – Олена Крушинська. Ця книга про надзвичайно цікаву й розгорнуту картину життя і побуту українців та інших народів південно-західної частини України середини XIX століття.

Презентація виставкового каталогу Йогани Діль «Ukraine. Series».

17 вересня

Презентація книги спогадів політв'язня.

Презентація книги, що присвячена одному з найвідоміших святих Європи, засновнику домініканського ордену – Домініку Гузману. На презентації домініканці з України, Польщі та Франції розкажуть про святого Домініка та Орден Проповідників, який цього року святкує 800-й ювілей.

18 вересня

Обговорення поширення мусульманських спільнот у країнах Європи та України зокрема, християнсько-ісламські взаємовпливи.