• Головна
  • Новини
  • Ангели у Львові: маленькі митці зі Сходу завершують монументальний розпис...

Ангели у Львові: маленькі митці зі Сходу завершують монументальний розпис

03.06.2016, 11:41
Ангели у Львові: маленькі митці зі Сходу завершують монументальний розпис - фото 1
Монументальний розпис біля Святоюрських мурів у Львові завершують талановиті учасники форуму «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа», які прибули до Львова з Сєвєродонецька та Маріуполя.

Монументальний розпис біля Святоюрських мурів у Львові завершують талановиті учасники форуму «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа», які прибули до Львова з Сєвєродонецька та Маріуполя.

Про це у коментарі IA ZIK заявила керівник проекту, голова форуму Ольга Михайлюк.

rozpysy_bilya_cerkvy_ura__3_.jpg

Вздовж стіни собору святого Юра діти та молодь створили монументальну композицію завдовжки 100 метрів на тему «Ангели-хоронителі наші, як удень так і вночі будьте Україні до помочі». Розпис розпочали 5 травня і планують завершити 6 червня. До цієї акції долучились 110 учнів зі Сходу та понад 130 дітлахів з Львівської області.

«Я дуже люблю своїх дітей, тому від заходу в мене залишились тільки найкращі враження. Ми давно готували цю композицію у рамках форуму «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа». Окрім цього, ми ще проводимо багато конкурсів, арткласів, фестивалів», – розповідає Ольга Михайлюк.

rozpysy_bilya_cerkvy_ura__5_.jpg

За її словами, ідея такого заходу – об’єднати всі області України задля однієї мети. «Я хотіла, що діти разом просили Всевишнього вберегти Україну. Щоб на кінець припинилась війна не тільки в нашій країні, а й в усьому світі. Діти заслуговують на те, щоб жити у мирі та спокої. Зараз нас оточує багато негативу, неприємної інформації, тому молодь треба вчити на духовних, людських цінностях», – наголосила керівник проекту.

Загалом 29 травня до Львова почали з’їжджатись учні з Сєвєродонецька, Маріуполя, Слав’янська, Кальчика, Хмельницька, Станиці Луганської, Черкас, Одеси, Рогатина та Києва.

rozpysy_bilya_cerkvy_ura__10_.jpg

Нагадаємо, у Львові на площі св. Юра у рамках Міжнародного форуму дитячої творчості «Золотий мольберт» зібрались талановиті юні художники – школярі та активна молодь з різних куточків України, щоб створити композицію монументального розпису під відкритим небом. Учасники форуму прагнуть привернути увагу громадськості до формування духовної особистості людини, а також до збереження культури української держави.

Міжнародний форум мистецької творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» на Львівщині розпочався 3 березня у Львові системою науково-мистецьких семінарів з проблем художньої культури України, серією конкурсів, фестивалів, арткласів, пленерів, виставок для дітей та молоді, науково-практичних конференцій з образотворчого мистецтва України для педагогів та батьків. Завершується він 19 грудня Всеукраїнською науково-практичною конференцією «Художня культура України – гідна частина та окраса світової».

rozpysy_bilya_cerkvy_ura__2_.jpg

Зазначимо, що Міжнародний форум мистецької творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» заснований Ольгою Михайлюк у 2003 році на базі БФ «Львівська дитяча галерея» з метою відродження виховних ідей та дороговказів Митрополита Андрея Шептицького.