Школярі зі всієї України розписують стіни Св. Юра у Львові

06.05.2016, 09:42
Школярі зі всієї України розписують стіни Св. Юра у Львові - фото 1

Розпис Святоюрських мурів здійснюють талановиті учасники Міжнародного форуму мистецької творчості "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа" з міст Сєвєродонецька, Маріуполя, Слов’янська, Кальчика, Хмельницька, Станиці Луганської, Львова, Черкас, Одеси, Рогатина та Києва

З 5 травня до 7 травня на площі собору св.Юра біля пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому постане композиція стометрового монументального розпису під відкритим небом від талановитих школярів, молоді, студентів Львівщини – учасників Міжнародного форуму мистецької творчості "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа", приуроченого прославі Блаженним Митрополита Андрея Шептицького.

Завершать розпис Святоюрських мурів талановиті учасники Форуму з міст Сєвєродонецька, Маріуполя, Слов’янська, Кальчика, Хмельницька, Станиці Луганської, Черкас, Одеси, Рогатина та Києва

Митрополит Андрей Шептицький особливого означення надавав творчому розвитку особистості, вважаючи культуру основним засобом утвердження державності та наголошував, що "занепад культури якогось народу – це більша трагедія, ніж упадок держави, яку легше відзискати, ніж відродити силу культури власного народу".

Міжнародний форум мистецької творчості "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа" на Львівщині розпочався 3 березня у Львові системою науково-мистецьких семінарів з проблем художньої культури України, серією конкурсів, фестивалів, арткласів, пленерів, виставок для дітей та молоді, науково-практичних конференцій з образотворчого мистецтва України для педагогів та батьків. Завершується він 19 грудня Всеукраїнською науково-практичною конференцією "Художня культура України – гідна частина та окраса світової".

Форум "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа" заснований Ольгою Михайлюк з у 2003 році на базі БФ "Львівська дитяча галерея" з метою відродження виховних ідей та дороговказів Митрополита Андрея Шептицького.

Цього року Форум проходить під патронатом владики Ігоря (Возьняка) за підтримки Львівської обласної державної адміністрації, Львівської міської та обласної рад, фонду Шептицьких і мецената української культури. Про це повідомляє «Твоє місто».

Світлини з Фейсбук-сторінки Львівської митрополії УГКЦ

Розпис стін комплексу Святоюрського собору у Львові

Розпис стін комплексу Святоюрського собору у Львові

Розпис стін комплексу Святоюрського собору у Львові

Розпис стін комплексу Святоюрського собору у Львові

Розпис стін комплексу Святоюрського собору у Львові