• Головна
  • Новини
  • У Музеї історії Києва сьогодні відкривається виставка «Різдвяна казка кінця ХІХ століття»...

У Музеї історії Києва сьогодні відкривається виставка «Різдвяна казка кінця ХІХ століття»

22.12.2015, 10:31
У Музеї історії Києва сьогодні відкривається виставка «Різдвяна казка кінця ХІХ століття» - фото 1
Про те, як готувалися до святкування Різдва кияни у ХІХ столітті, можна дізнатися у Музеї історії Києва, де 22 грудня відбудеться презентація проекту «Різдвяна казка кінця ХІХ століття»

музей_історії.pngПро те, як готувалися до святкування Різдва кияни у ХІХ столітті, можна дізнатися у Музеї історії Києва, де 22 грудня відбудеться презентація проекту «Різдвяна казка кінця ХІХ століття», повідомляє Рrostir.museum.

На виставці можна побачити предмети побуту, елегантне жіноче вбрання й аксесуари, дитячий одяг, колисочки, іграшки, ляльки, ведмедики Тедді, а також колекція новорічних іграшок із вати та текстилю. Всі вони дозволяють зануритися у зимовий Київ минулих сторіч, який напередодні Різдва жив в очікуванні див.

Представлені експонати – це колекція директора Музею історії моди і колекціонера Марини Іванової, яку вона збирала останні 30 років. В її Музеї нині можна знайти понад 150 історичних костюмів та кілька сотень аксесуарів XVIII–XX ст. як із України, так і Західної Європи та Америки.

Перлиною музейного зібрання  Марини Іванової є «дитяча кімната»: дитячі іграшки, колекція ляльок та одягу для них, велосипеди та візочки.

За останні чотири роки колекцію Музею було представлено в Національному музеї мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків, Національному музеї ім. Андрея Шептицького, Музейно-виставковому центрі «Музею історії міста Києва», Донецькому обласному художньому музеї, Мінському національному художньому музеї, Гомельському палацово-парковому ансамблю і Державному музеї історії релігії в Гродно (Білорусь), Музеї в Мукачево «Замок Паланок», Національному художньому музеї  в м. Чернівці.

Музейне зібрання Марини Іванової є автентичною колекцією, де експонати збережені та відреставровані в єдиному екземплярі.  

Презентація проекту відбудеться 22 грудня 2015 року о 18.00 в Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва» за адресою: вул. Б.Хменицького, 7 (м.»Театральна»).