• Головна
  • Новини
  • У Софії Київській представляють ікони відомих майстрів із України, Польщі та Росії...

У Софії Київській представляють ікони відомих майстрів із України, Польщі та Росії

01.12.2015, 10:37
У Софії Київській представляють ікони відомих майстрів із України, Польщі та Росії - фото 1
Виставка триватиме з 30 листопада 2015 року по 19 січня 2016 року.

ікони_виставка.jpg30 листопада у Національному заповіднику “Софія Київська” в музеї “Будинку митрополита” українські, польські та російські майстри презентуватимуть ікони, написані упродовж пленеру “Міграція в Біблії”, повідомляє Сerkva.info.

З 18 по 30 листопада 2015 року у Михайлівському Золотоверхому монастирі УПЦ КП проходив третій міжнародний іконописний пленер “Міграція в Біблії”, де всесвітньо відомі іконописці висвітлювали в іконах значення міграції та переселенців у житті християнина, опираючись на Біблію та слова Ісуса Христа.

Відомий іконописець із Польщі Хуберт Кампа на початку пленеру сказав: «Завдяки нашій роботі ми хочемо показати, що міграція не завжди несе в собі трагедію. Вона дає поштовх до змін, певну точку, після якої починається новий етап розвитку. Фрагменти про мігрантів ми бачимо у Писанні, більше того, сама людська історія починається з вигнання Адама та Єви з раю. Ікони з нашого пленеру будуть містити і сучасні сюжети, зокрема про Сирію та інші країни, до яких прикута увага всього світу».

 Презентація відбудеться о 17.00 за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 24, Національний заповідник “Софія Київська”, музей “Будинок митрополита”.

У день відкриття виставки вхід вільний. В усі інші дні вхід буде платним і кошти підуть на роботу із переселенцями зі сходу та півдня України.

Виставка триватиме з 30 листопада 2015 року по 19 січня 2016 року.